Ghid turistic Seychelles

Atol tipic în Seychelles Atol tipic în Seychelles

Splendidele insule Seychelles pot fi considerate cele mai romantice destinaţii turistice de pe glob. Par că fac adevărate vrăji asupra oricui se încumeta să le viziteze apele cristaline în nuanţe de turcoaz, ce spală recifele de corali exotici şi plajele cu un nisip ca o pudra fină, înconjurând formaţiunile stâncoase răsărite din mijlocul verdelui pădurilor tropicale.

Insulele se întind ca o matrice de bijuterii de-a lungul a aproape 1 milion de kilometri pătraţi în Oceanul Atlantic, în largul Kenyei şi chiar au forma lor unică de fruct, asemănătoare faimosului „coco de mer”, un cocotier cu fructe duble, ce aduc un plus de şarm. Doar câteva din cele 115 insule sunt locuite, mare parte din populaţia locală ocupând insula principală, Mahe, din jurul capitalei Victoria.

„Seychellois” sunt, de fapt, un amestec de sclavi africani eliberaţi, arabi, indieni, comercianţi chinezi, colonişti britanici sau francezi şi navigatorii ce vorbesc, cu toţii, o variantă de Creolă. Republica democrată, pluripartită de astăzi, era pe vremuri un paradis pentru piraţi, însă astăzi serveşte ca refugiu pentru mii de iubitori de vacanţe exclusiviste, la mare şi la soare, ce se dau în vânt după hoteluri de calitate extraordinară, în resorturile de pe insula principală.

Fie că veniţi pentru a observa cele peste 800 de specii de peşti exotici în apele din jurul insulelor, să vă minunaţi la păsările multicolore ce-şi fac veacul în coronamentul copacilor rari din junglele luxuriante, să vă bronzaţi în soarele ce încălzeşte nisipul argintiu pentru a vă celebra căsătoria, arhipelagul Seychelles vă va impresiona, părând să fie cel mai apropiat peisaj de ceea ce credem noi că înseamnă paradisul.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...