Ghid turistic Trinidad și Tobago

Portul din Trinidad Portul din Trinidad

Locul în care puteţi experimenta două emoţii într-o singură vizită, două vacanţe într-una, două aventuri în acelaşi timp se numeşte Trinidad şi Tobago, un grup de insule din Caraibe unde totul se experimentează dublu. Fiind un centru foarte popular pentru ecoturism, aceste insule sunt în continuă mişcare aşteptându-vă cu o serie de suprize de neuitat.

Cunoscute ca leagănul muzicii Calypso, Trinidad şi Tobago reprezintă căminul multor festivaluri, carnavaluri sau petreceri în aer liber pentru comunitatea gay. Cel mai importante evenimente sunt Festivalul Muzicii Calypso şi carnavalul tradiţional „Potpurri Show” care, acompaniate de multe dansuri şi manifestaţii artistice, creează o atmosferă plăcută de sărbătoare. Turiştii vin aici pentru a găsi oaza de odihnă şi linişte, pentru sporturi de plajă şi apă, călărie, navigaţie, golf sau tenis. De asemenea, Trinidad şi Tobago le pregăteşte celor mai aventuroşi scufundări, zboruri cu parapanta sau schi nautic.

Pădurea tropicală din Tobago a fost declarată un sanctuar natural, datorită unicităţii şi frumuseţii sale copleşitoare. Buccoo Reef este un celebru Parc Naţional marin care vă va surprinde plăcut cu diferitele specii de corali, peşti exotici şi alte vieţuitoare ale adâncurilor. Bon Accord Lagoon este un loc special datorită păsărilor uriaşe ce se adăpostesc aici. Pe teritoriul insulei Trinidad se pot admira foarte mulţi vulcani noroioşi, iar în pădurile de aici cresc aproximativ 50 de specii de arbori cu lemnul preţios. O altă atracţie a insulei Trinidad sunt coloniile de păsări colibri, cele mai mici păsări din lume.

Capitala Port of Spain (Portul Spaniei) este situată pe insula Trinidad, un loc vesel şi plin de culoare, dar nu cu foarte multe atracţii istorice. Cele mai vizitate obiective sunt Colegiul King, Gingerbread House (Casa de Turtă Dulce) şi Whitehall, iar câteva dintre obicetivele istorice din Trinidad şi Tobago sunt Muzeul Naţional şi Galeria de Artă, Muzeul de Istorie şi Catedrala Sfintei Treimi. Dacă vă aflaţi în Trinidad și Tobago nu rataţi o plimbare relaxantă prin parcul Magnificent Seven, un loc deosebit de frumos.

Casele de pe insule au o structură inedită; sunt făcute din lemn şi decorate cu sculpturi ornamentale. Localnicii creează o privelişte greu de uitat pentru turiști: când îşi duc caprinele la păscut ei aleargă înaintea lor pentru a le arăta drumul. În Trinidad şi Tobago cursele de caprine sunt foarte des întâlnite, mai ales în săptămâna Paştelui.

Dacă sunteţi iubitori de păsări exotice ar trebui să vizitaţi centrul natural Asa Wright; aici puteţi vedea şi plantaţii de cocotieri. În Caroni, o rezervaţie naturală mlăştinoasă, puteţi vedea superba pasăre ibis, unul dintre simbolurile Trinidad şi Tobago. Hotelurile ating un grad înalt de confort datorită grijii hotelierilor pentru a vă putea oferi o vacanţă minunată, iar preţurile variază în funcţie de poziţie sau facilităţile oferite, dar sunt destul de accesibile. Cele mai multe dintre ele oferă vedere către mare, fiind de asemenea înconjurate de cluburi, baruri sau centre comerciale.

Bucătăria creolă este una foarte diversă, bazată pe influenţele din culturile indiene şi chineze. Supa Callalily este un fel de mâncare tradiţională din legume, carne de crab şi de porc şi sos chilli. Sosul curry este un ingredient foarte apreciat, împrumutat din bucătăria indiană. Timpul petrecut în Trinidad și Tobago este o adevărată aventură pentru că veţi avea atât de multe lucruri de încercat şi de experimentat. Peisajele tropicale, locurile pline de mister, oamenii, toate acestea vă vor încânta privirile şi simţurile și vă vor transforma vacanţa într-una memorabilă, dacă alegeţi să v-o petreceţi aici, în Trinidad și Tobago.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...