Ghid turistic Sint Eustatius

Quill, vulcanul adormit Quill, vulcanul adormit

Sint Eustatius (sau Staţia) a fost odată cel mai aglomerat port din lume, fiind locul de întâlnire al vaselor cu cele mai de preţ mărfuri care se schimbau între Africa, Europa şi America. Este una dintre insulele unde omul a schimbat foarte puţine lucruri astfel încât peisajele sale grandioase sunt doar meritul naturii.

Sint Eustatius împreună cu Saba şi Saint Martin fac parte din Bovenwindse Eilanden, o regiune a Antilelor Olandeze. Insula are o populaţie de doar 2.600 de locuitori, 78% având naţionalitate olandeză. Limba engleză este vorbită cel mai mult, urmată de spaniolă şi neerlandeză. Singurul oraş al insulei, Oranjestad, este o colecţie de construcţii vechi, fiecare amintind de o altă epocă. În sud-estul insulei Sint Eustatius se află un vulcan, The Quill, iar zona de nord este în totalitate vulcanică.

Pe teritoriul insulei se află trei parcuri naţionale ce protejează ecosisteme tropicale unice. Unul dintre ele este Parcul Naţional The Quill / Boven, recunoscut pe plan internaţional. Acest parc este compus din două sectoare- partea inactivă şi White Hall, pe partea de sud a vulcanului şi zona Boven, care acoperă cinci dealuri în partea de nord a insulei Sint Eustatius. Parcul Naţional Marin Sint Eustatius a fost creat în 1996 şi se extinde în jurul întregii insule. Acoperă o suprafata de 27.5 kilometri pătraţi şi protejează o varietate largă de habitate, inclusiv recifele de corali crescute în jurul epavelor naufragiate în secolul al XVIII-lea. Peisajul marin este extraordinar; apele ce se întind până la linia orizontului înconjoară insula într-un albastru intens, iar vietăţile subacvatice conferă vibraţie locului.

A treia zonă protejată este Grădina Botanică Miriam Schmidt, creată în 1998. Această grădină superbă oferă un refugiu perfect naturii de pe insulă. Grădina se află în continuarea Parcului Naţional Quill şi se întinde pe o suprafaţă de 5.3 hectare. Puteţi afla de aici foarte multe lucruri despre flora din Sint Eustatius, vă puteţi bucura de o plimbare prin pădure sau de un picnic cu prietenii. Dacă vă aflaţi pe insulă nu rataţi Muzeul Sint Eustatius, o colecţie uimitoare de artefacte şi chiar un schelet cu vârsta de 2000 de ani.

Sint Eustatius este una dintre cele mai mici insule ale Antilelor Olandeze, o insula calmă şi impresionantă în acelaşi timp. Fiind una dintre cele mai puţin exploatate insule ale Caraibelor, Sint Eustatius reprezintă pentru orice turist o sursă inepuizabilă de surprize şi noutăţi.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...