Importanța asigurării de călătorie

Asigurare de călătorie Asigurare de călătorie

Pregatirea unei vacante presupune, inainte de toate, achizitionarea pachetelor turistice dorite din timp, pentru a putea beneficia de cele mai bune oferte turistice existente sau pur si simplu pentru a ne asigura ca, pe perioada concediului nostru, o sa mai existe efectiv disponbilitate. Prin urmare, ar trebui sa achitam in avans biletele de avion, pachetele de cazare sau croazierele si serviciile la sol. Bineinteles, pachetele cu discount mare, au perioada de anulare mica. Pentru a nu plati penalizari, ar trebui sa ne gandim sa anulam calatoria chiar si cu 2 luni in avans. Exista, de asemeni, pachete turistice care ne obliga la plata a 100% din valoarea pachetului turistic, nerambursabil, dar cu posibilitati de schimbari de nume sau data. Agentiile de turism, totusi, percep penalizari foarte mari in cazul anularilor pachetelor turistice achizitionate.

Acest lucru da asigurarii de calatorie o importanta deosebita in procesul de planificare a intregii calatorii. Daca va fi necesar sa renuntam la vacanta noastra, este bine sa cumparam o asigurare, astfel incat problemele vor fi evitate. Printre altele, asigurarile de calatorie acopera si eventualele medicamente de care avem nevoie, daca ne imbolnavim. Ceea ce reprezenta in trecut, la nivel global, o alegere pentru mai putin de 10% din turistii din intreaga lume, asigurarea de calatorie a ajuns acum sa fie folosita de catre 30% dintre acestia.

Trebuie sa avem grija ca asigurarea de calatorie va acoperi mai multe lucruri.De exemplu, daca in inainte de calatorie suferim o accidentare sau ne imbolnavim subit, compania de asigurari va rambursa intreaga suma fara probleme. Trebuie doar sa ne asiguram ca pastram toate documentele doveditoare in acest sens. In cazul in care, intr-un fel sau altul, agentia de turism da faliment si nu se mai afla in pozitia a a va achita cheltuielile de calatorie, conform contractului, compania de asigurari ar trebui sa compenseze mare parte din pierderile suferite. Unele asigurari de calatorie nu acopera, pe perioada calatoriei, eventualele tratamente de care o sa avem nevoie. Trebuie sa intrebam agentul de asigurari de aceasta posibilitate si sa facem tot posibilul ca problema sa fie acoperita. Polita de asigurare ar trebui sa includa si istoricul dumneavoastra medical.

Trebuie sa cumparam o asigurare de calatorie intr-o perioada de timp bine determinata imediat dupa ce am achitat integral sau partial banii in contului pachetului turistic dorit. Daca perioada este prea lunga putem pierde oportunitatea de a fi asigurati in masura in care ne-am dorit. Asigurarea de calatorie ar trebuie sa acopere si eventualele cheltuieli de transport in cazul unor accidentari sau urgente medicale. In aceasta situatie, transportul catre cea mai apropiata facilitate medicala ar fi achitat de catre compania de asigurari.

O asigurare de calatorie nu este insa o obligatie. Este absolut necesara atunci cand calatoria noastra prespune mai multe stationari, zboruri cu escala, calatoria in zone mai periculoase sau cu grad ridicat de risc sau cand vacanta noastra presupune eforturi financiare maris. In acest sens, agentia dumneavoastra de turism va poate furniza mai multe detalii.

Surse imagini

Ultimele articole utile

Linia de zgârie nori din Singapore

Top 10 cele mai înalte clădiri din lume și detalii interesante

Omenirea a devenit obsedată să-și depășească limitele, creând noi recorduri doar pentru a le doborî, din nou și din n...
Terra văzută din spațiu

Stiați că? Planeta Pământ: curiozități fascinante și 75 de date interesante

Oh, Terra! Poate că nu ne gândim la planeta noastră în fiecare zi, dar lumea în care trăim este un loc destul de inte...
Suburbie a capitalei Mongoliei

Cele mai reci capitale ale lumii

Capitalele sunt de obicei cele mai importante orașe din țările lor respective. Aceste orașe reprezintă centre po...
Dubrovnik

Cum se păstrează și se restaurează obiectivele din Patrimoniul Universal UNESCO

Nu există o onoare mai mare pentru un sit cultural sau natural decât să fie înscris pe Lista Patrimoniului Mondial UN...