Ghid turistic America de Nord

Dată: 09 Feb 2014
Autor: 

America de Nord este al treilea cel mai mare continent al lumii, după Asia şi Africa, ocupând o suprafaţă totală de peste 24 milioane kmp. Este situat în emisfera nordică, între marile oceane ale lumii, cu Oceanul Arctic la nord, Atlantic la est şi Pacific la vest, în partea de sud fiind mărginit de Marea Caraibelor, fâșia lungă desenată de America Centrală şi continentul sud-american.

Derulând imaginea continentului nord-american ca pe o imensă tapiserie de experienţe culturale şi naturale, de la Mexic din partea de sud, prin Statele Unite ale Americii şi Canada în nord, ar fi nevoie de mai multe vieţi pentru a asimila toate texturile pe care America de Nord le oferă. America de Nord găzduieşte, în limitele graniţelor sale, două dintre cele mai tinere, mai bogate și mai puternice naţiuni de pe pământ, precum şi locul de naştere a uneia dintre cele mai vechi civilizaţii.

Statele Unite ale Americii au nevoie de o scurtă introducere, destinaţiile sale simbolice fiind reprezentate în conştiinţa globală prin film şi televiziune. De fapt, prezintă un sentiment ciudat de deja-vu - explorând străzile din San Francisco, panorama cartierului Manhattan din New York sau măreţia Marelui Canion. Dar, veţi găsi cu siguranţă ocazia de a vă scrie propria poveste, chiar și în luna de miere în Las Vegas,  aventurându-vă pe faimosul Route 66 sau vă îndreptaţi spre îngheţata Alaskă la nord.

Canada este ticsită cu unele dintre cele mai mari minuni naturale ale lumii şi cele mai incitante oraşe multiculturale, însă densitatea scăzută a populaţiei vă da senzaţia că tot ce găsiţi le aparţine în exclusivitate canadienilor. Minunaţi-vă la măreţia Munţilor Stâncoşi şi cascada Niagara, bucuraţi-vă de pârtiile de schi sau traseele de mountain-bike sau exploraţi culturile primilor săi locuitori. Canada din zilele noastre este o combinaţie plăcută între natural şi modern, între tradiţional şi modern, păstrând însă diversitatea naturii, aşa cum a fost prezentă, de la începuturile timpului.

Mexic este o ţara adâncită în piatra vechilor sale civilizaţii, pumnul ridicat al revoluțiilor şi luptelor de-a lungul secolelor, însă are de oferit mult mai multe de atât. Mexic pulsează într-o energie proprie doar lui, de la muzica mariachi la cultura impresionantă, petrecerile fără sfârşit pentru a celebra viaţa sau moartea, în aceeaşi măsură. Exploraţi pădurile aburinde ale peninsulei Yucatan sau pedalaţi pe biciclete printre pereţii Canionului de Cupru (Barrancas del Cobre), navigaţi printre marile cetacee din Baja sau pierdeţi-vă în plajele şi mulţimile bronzate din Cancun. Veţi realiza de ce Mexicul ocupă locul 7 ca popularitate între toate destinaţiile lumii. 

Bine aţi venit în America de Nord, trei state diferite, unite de aceeaşi mândrie şi mărinimie sufletească, lucruri care asigură vizitatorii că se vor simţi la fel de bineveniţi ca şi când ar face parte dintr-o mare familie.