Castel del Monte

Castel del Monte Castel del Monte

Detalii Apulia

Castel del Monte este cu adevărat un monument istoric grandios, situat în regiunea Apulia. Combinația dintre elementele islamice și gotice face din edificiul medieval unul colosal, uimitor. A fost inclus pe lista obiectivelor UNESCO și este vizitat anual de mii de turiști. Un exemplu minunat de fortăreață medievală, Castel del Monte este una dintre cele mai impresionante clădiri din Italia. Este localizat în vârful unei coline înalte de 540 de metri, a cărui nume poartă însemnele castelului în sine.

Construit de împăratul Sfântului Imperiu Roman, Frederic al II-lea, a fost folosit ca vilă de vacanță de familia imperială, însă poziția sa extraordinară a necesitat operațiuni de modernizare. Mai târziu, castelul a fost, pe rând, închisoare și spital. Astăzi, ne putem bucura de frumusețea acestei atracții medievale datorită eforturilor făcute de împărat, ce a dovedit o viziune futuristă și cunoștințe fantastice de astronomie medievală, matematică și filozofie.

Arhitectura Castel del Monte, o prismă octogonală, oferă 8 turnuri dispuse în cele 8 colțuri, cu rol de apărare. La momentul la care a fost construit, zidurile erau acoperite cu marmură iar podeaua era frumos decorată cu mozaic. Zidurile, pe alocuri mai înalte de 20 de metri, cuprind edificiul cu un diametru de peste 50 de metri. Numărul mare de băi din interior se datorează influențelor arabe, iar aspectul general al clădirii ne duce cu gândul la palatele fabuloase din basmele orientale și miturile despre cavaleri antici și prințesele lor.

Structura are două etaje, fiecare cu câte opt camere interconectate. Din turnuri puteți păși pe terasa de pe acoperiș, pavată cu dale de piatră dispuse în spic. Priveliștile panoramice care se pot obține de pe aceste terase au reprezentat un avantaj strategic major în Evul Mediu, oferind detalii despre inamic de la mulți kilometri distanță. În acele timpuri, toate camerele erau ornamentate cu marmură, mozaicuri, picturi și tapiserii multicolore, însă mai târziu Castel del Monte a fost vandalizat, iar comorile din interior furate. Multe dintre ușile de acces sunt încă decorate cu marmură, însă nu a mai rămas nimic din decorul superb ce i-a încântat ochii lui Frederic al II-lea.

Astăzi, Castel del Monte este considerat un simbol al mixului de influențe și religii, o moștenire culturală unică dispusă într-un peisaj uluitor, într-una din cele mai faimoase destinații turistice ale lumii, Italia.

Detalii obiectiv turistic

 • Adresa

  commune Andria, Italia

 • Transport

  cu mașina de-a lungul Strada Statale 170 Dir

 • Telefon
  +390 883 56 99 97
 • Website
 • Orar

  martie – septembrie: 10:15 – 19:45;
  octombrie – februarie: 09:00 – 18:00.

 • Tarif

  adult 5€ / redus 2,50€

Etichete:

Ultimele obiective turistice

Silueta deosebită a Atomiumului din Bruxelles

Atomium

Proiectat drept simbolul și pavilionul principal al Târgului Mondial de la Bruxelles din 1958, acest atom uriaș de 10...
Interiorul gotic al bisericii

Santa Maria sopra Minerva

Cine ar ghici că în spatele fațadei masive de secol al XVII-lea a Santa Maria sopra Minerva se află singura biserică ...
Turnul Eiffel văzut de pe Sena

Turnul Eiffel

A fost odata cea mai inalta constructie de pe pamant. Turnul Eiffel este, probabil, cel mai cunoscut obiectiv turisti...
Interiorul Musée Alsacien

Musée Alsacien

Musée alsacien (muzeul Alsaciei) este un muzeu din departamentul francez Bas-Rhin. A fost inaugurat pe 11 mai 19...