Ghid turistic Iordania

Deșertul Wadi Rum Deșertul Wadi Rum

Situat între Israel, Irak și Arabia Saudităregatul Iordaniei este o zonă liniștită în mijlocul tumultului din statele învecinate și o destinație spectaculoasă, care crește în popularitate de la an la an, în mare măsura și datorită caracterului ospitalier al locuitorilor. Cu o reputație care o claseză între statele cele mai primitoare de pe pământ, este trist că doar o mică parte din turiști doresc să exploreze istoria ei bogata, în special cele două atracții magnifice, puncte importante pe harta turismului din Orientul Mijlociu: vechiul oras sculptat în stancă din Petra și priveliștea spectaculoasă a deșertului Wadi Rum.

Iordania este un regat cu o istorie stratificată din antichitate, de la munca pietrarilor nabateeni la personaje precum Moise și Lawrence al Arabiei, de la orașele antice și siturile biblice la castelele înfundate în deșert, cruciați și mozaicuri bizantine. Cultura străveche ascunde cumva faptul că este și o țară modernă, cu o infrastructură de calitate, o scenă culturală și comercială înfloritoare, hoteluri de primă mână, restaurante cu o bucătărie delicioasă și multe oportunități pentru shopping. Contradicția dintre vechi și nou întâlnită aici este umitoare.

Cadrul unor peisaje deșertice venite ca dintr-o altă lume, a unor recife colorate de corali fără egal și un reputat punct de observare către Țara Făgăduinței, Iordania este plină de frumuseți carismatice, atât ca priveliște de ansamblu, cât și la nivel uman. Supriza cea mai plăcută ne așteaptă îndată ce-i trecem frontierele: un nelipsit „Bine ați venit în Iordania”, venit de pe buzele locuitorilor generoși.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...