Ghid turistic Arlington

Centrul Rosslyn Centrul Rosslyn

O comunitate internațională, ce se bucură din plin de vecinătatea cu Washington DC, Arlington County este situat pe malurile vestice ale râului Potomac. Propulsată de o economie înfloritoare, cu sprijinul afacerilor din capitală, populația micuțului comitat din Virginia are un nivel superior de educație, cu pregătire în informatică, apărare, telecomunicații, tehnologie și industria aero-spațială. Este locul în care sunt cazate o parte din personalitățile sosite în capitala americană, unde primesc apartamente cu frumoase vederi spre Washington și Potomac. 

Aeroporturile Ronald Reagan și Dulles susțin, de asemenea, activitatea intensă din capitala vecină, iar companiile de pe harta business a zonei, peste 20 de corporații internaționale, primesc sprijinul autorităților locale. Centrul de Studii Europene oferă toate resursele necesare tuturor celor de pe coasta de est ce doresc să afle mai multe informații despre Uniunea Europeană. Dar să nu discutăm despre capitală – Arlington în sine oferă sute de atracții turistice pentru milioanele de vizitatori sosiți din întreaga lume în fiecare an.

Cimitirul Național Arlington, cu faimoasa sa Eternal Flame de la mormântul președintelui Kennedy, este cea mai vizitată dintre aceste atracții, urmată îndeaproape de memorialul dedicat generalului Robert E. Lee.  Arlington dispune de 20 de grupuri importante, ce contribuie decisic la oferta culturală a regiunii. Ele includ companii de coregrafie contemporană și balet, formații de operă și corale, patru teatre și un teatru de păpuși. Nu în ultimul rând Arlington Symphony este instituția care adună în jurul său o comunitate remarcabilă de artiști internaționali.

Se spune că Arlington este locul în care se intersectează istoria și distracția. Poate că este adevărat, dacă ne gândim că a participat la istoria capitalei americane încă de la începuturile Statelor Unite ca națiune. A făcut parte din originalul Federal City proiectat de Pierre l’Enfant. Și având în vedere faptul că multe dintre cele mai impresionante și renumite monumente americane se găsesc în același cadru, doar că de partea cealaltă a Potomacului, avem și alternative – mai intrigante, diferite și poate, ceva mai surprinzătoare surprinzătoare.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...