Ghid turistic America de Sud

Dată: 09 Feb 2014
Autor: 

Chiar dacă le-a luat ceva vreme, coloniştii europeni au realizat, într-un final, că ceea ce a descoperit deschizătorul lor de drumuri, exploratorul Cristofor Columb, în timp ce naviga pe albastrul oceanelor, era, de fapt, Lumea Nouă. Chiar şi după aproximativ jumătate de mileniu de occidentalizare, continentul sud-american încă păstrează aceeaşi promisiune la aventură, ce a atras, ca un magnet, milioanele de imigranţi spre ţărmurile sale necunoscute. Făgăduiala de bogăţii încă nedescoperite a supravieţuit. 

Astăzi, America de Sud oferă turiştilor îndrăzneţi posibilitatea de a explora inima pădurii amazoniene, gazda mai multor specii de animale sau plante decât oriunde altundeva pe pământ, de a face excursii de-a lungul traseelor incaşe ce traversează Anzii sau de a lenevi la soare, pe plajele de un alb precum laptele sau de a vedea, pe nepusă masă, un pinguin sau doi pe insulele sau peninsulele sudice ale Argentinei. 

Atunci când ne imaginăm o călătorie în America de Sud, ne trec prin cap atracţiile tradiţionale: petrecerea fără egal din timpul carnavalului de la Rio de Janeiro, ruinele sfinte de la Machu Picchu, tangourile şi fripturile argentiniene, de care am putea să avem parte în Buenos Aires. Dar, ceea ce face dintr-o călătorie în "America del Sur" cu atât mai agreabilă este factorul surpriză: carnea proaspătă de alpaca în Peru, legea privind plaja topless în Brazilia, întinderile incredibile de sare din Bolivia. Prin urmare, încercând să păstraţi o minte deschisă spre nou şi să învăţaţi câte ceva din spiritul vechilor exploratori, începeţi-vă călătoria în America de Sud, unde nu vă aşteaptă altceva decât aventură.