Ghid turistic Bahamas

Hotelul Atlantis Hotelul Atlantis

Bahamas – locul în care încep visurile şi se sfârşeşte realitatea… Binecuvântat cu o locaţie perfectă, condiţiile climatice ideale, ape cristaline de culoarea smaraldului, plaje cu nisip de culoarea perlelor şi resorturi turistice luxoase, arhipelagul Bahamas este un paradis tropical, o destinaţie perfectă pentru toată lumea, de la cuplurile din luna de miere, până la famiilile însoţite de copii sau călătorii singuratici în căutare de companie. Indiferent de ce aţi planifica să faceţi aici, veţi găsi acel colţ special de lume într-una dintre insule, fiecare cu personalitatea ei, facând din vacanţa voastră obiectul unor amintiri memorabile.

Răspândite pe o suprafaţă totală de peste 250.000 kmp, arhipelagul Bahamas este compus din aproximativ 700 de insule şi încă 2400 de grinduri formate prin ridicarea coralilor la suprafaţa mării, ocupând o suprafaţă de uscat de aproape 15.000 kmp cu o populaţie de aproximativ 350.000 de locuitori. Apa mării din jurul insulelor este una dintre cele mai limpezi din lume, cu o vizibilitate în adâncime de 70 de metri. Insulele din Bahamas pot fi împărţite în mai multe categorii din punct de vedere al vegetaţiei sau a reliefului pe care îl prezintă, de la pădurile de pini la plantaţii luxuriante, terenuri aride plate sau peşteri adâncite în rocile calcaroase.

Micuţul stat insular dispune şi de a treia cea mai mare barieră de corali din lume. Principalele insule sunt Grand Bahama (a patra ca dimensiuni) şi fantastica New Providence – locul unde găsim capitala Nassau – şi Insula Paradisului. Resorturi turistice exclusiviste puteti găsi şi în Andros, San Salvador, Insulele Berry, Bimini sau Insula Cat (Insula Pisicii). Nassau este capitala statului, beneficiind de o climă caldă, o atmosferă pestriţă, viu colorată, hoteluri superbe şi un şarm colonial moştenit din vremurile de mult apuse.

Andros este cea mai mare insula a arhipelagului, cu o suprafaţă totală de 6000 kmp şi locuită cu un total de 8.000 locuitori, cunoscuţi pentru talentul lor în artă artizanală. Este un loc ideal pentru escapade romantice, petrecerea lunii de miere şi vacanţe dedicate exclusiv plajei şi apei călduţe a mării. Este şi locul care oferă a treia cea mai mare barieră de corali a lumii, după Marea Bariera de Corali din coasta australiană şi Bariera de Corali Mezoamericana din vârful Peninsulei Yucatan, Mexic. Formaţiunile coraligene de aici sunt visul oricărui turist amator de snorkelling şi scuba diving, formând celebrele „găuri albastre”, adâncituri (peşteri submarine) de până la un kilometru şi jumătate, pline de viaţă marină şi grădini de corali.

Situată în nordul arhipelagului, mărginită de coasta Floridei în partea de vest, insula Grand Bahama este a doua ca importanţă turistică, oferind adevarate minuni ale biosferei, un amestec între farmecul istoric şi atracţiile moderne. Grand Bahama îşi moşteneşte numele din momentul descoperirii Americii de către Cristofor Columb, la sfârşitul secolul al XV-lea, „bajamar” (pronunţat „bahamar”), însemnând reflux. Astăzi, numele cel mai important legat de această insula este al capitalei Freeport (sau Lucaya).

Grand Bahama este un paradis pentru iubitorii naturii, pentru ornitologi şi pentru cei care iubesc mişcarea în aer liber, pe apă sau pe uscat. Aici se organizează unele dintre cele mai interesante turnee de golf din lume, infrastructura hotelieră fiind ireproşabilă. Şi dacă activităţile de zi cu zi nu vi se par suficiente, atunci puteţi profita de viaţa de noapte de aici, de cazinourile strălucitoare, nenumăratele baruri şi terase, cluburi şi discoteci moderne şi tot ce presupune o vacanţă activă.

Paradisul natural oferit de insulele Bahamas este alegerea ideală pentru relaxare şi deconectare de la viaţa de zi cu zi. De la submarinele cu care vă puteţi scufunda în apele limpezi ale Mării Caraibilor pentru a admira flora şi fauna submarină, la croazierele pe catamaranele care pleacă în mod regulat spre largul mării, până la cursurile şi terenurile de golf şi omniprezentele plaje cu nisip fin menite sa vă întinereasca corpul şi spiritul, vacanţa voastră în Bahamas va fi o distracţie şi o relaxare totală.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...