Ghid turistic Banyalbufar

Podgorii și livezi terasate în Banyalbufar Podgorii și livezi terasate în Banyalbufar

Banyalbufar este o mica localitate din zona nordica de coasta a insulei Mallorca. Parte a municipalitatii cu acelasi nume, impreuna cu doua alte localitati, Es Port des Canonge si Son Coll, Banyalbufar e o asezare terasata cu o istorie de 1000 de ani. Fondata de mauri in secolul al X-lea si cucerita de catalani in 1229, localitatea Banyalbufar a trecut printr-un regim despotic, sub conducerea Baronia de Banyalbufar, pana in secolul al XV-lea. Mica populatie prezenta aici a trait aproape in exclusivitate doar din agricultura si pescuit. In timpul regimului regatului de Aragon, localnicii au inceput sa dezvolte o vasta podgorie, apreciata enorm la acea vreme dar abandonata mai tarziu, dupa infectarea cu Filoxera. Autoritatile locale fac acum eforturi pentru salvarea Malvasia, vechile campuri de productie a vinului din regiunea Banyalbufar.

Cea mai importanta atractie turistica din zona este constructia din secolul al XVI-lea Baronia de Banyalbufar, centrul vietii sociale a perioadei in care a fost construita, cu accesoriul sau esential, Torre de Ses Ànimes (cunoscut si sub numele de La Torre de Verger), construit aici in 1579 din motive defensive. Turnul in sine este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din intreaga Mallorca si poate fi accesat pe jos, cu masina sau cu bicicleta. Daca doriti sa conduceti pana acolo, aveti la dispozitie doua parcari pentru a va lasa masina. Nu uitati sa aduceti cu voi aparatele de fotografiat! Pentru a obtine cele mai bune cadre fotografice, va trebui sa urcati in turn, folosind aleea pavata cu piatra. Iglesia de la Nativitat de Maria, aflata in piata principala a Banyalbufar, este un alt excelent punct de unde puteti avea de asemeni acces la frumoasa panorama a intregii vai. Strazile inguste din jurul acesteia sunt exemple perfecte a arhitecturii traditionale maiorchine.

Regiunea din jurul Banyalbufar va ofera oportunitatea ideala pentru plimbari lungi pe jos sau pe bicicleta. Aproape de muntii Tramuntana, pe unul din rutele de drumetie, intalnim Planicia, o veche ferma agricola, care ofera pe langa o imagine superba a marii si a muntilor inconjuratori, si un alt traseu cunoscut, Mola de Planícia. Micul sat Port des Canonge este o comunitate de pescari dar ofera si una din cele mai bune plaje din municipalitatea Banyalbufar. Alte plaje care merita atentia voastra sunt Cala Banyalbufa, Es Corral Fals si Son Bunyola. Majoritatea sunt plaje salbatice, asezate in jurul unor golfulete minunate. Accesul catre Cala Banyalbufa se face urmand strada principala spre partea superioara a colinei, pentru aproximativ 500 de metri.

Municipalitatea Banyalbufar face eforturi constante pentru a restaura cladirile vechi si a reamenaja unele puncte turistice de maxima importanta, incluzand aici si marcarea unor noi rute pentru plimbari pe jos sau cu bicicleta, pentru a crea noi zone de agrement, in incercarea de a adauga o valoarea turistica veritabila asezarii montane neatinse.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...