Ghid turistic Bonaire

Capitala Kralendijk Capitala Kralendijk

Insula Bonaire este unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Caraibilor. A fost declarată un sanctuar marin, fiind înconjurată de un recif de corali uşor accesibil de la mal. A fost de asemenea parte a Antilelor Olandeze până în anul 2010 şi în componenţa sa intră şi o insulă foarte mică, nelocuită, situată în vest, denumită Klein Bonaire.

Poziţia sa în Caraibe îi conferă un climat arid, cu ploi puţine tot timpul anului. Este o destinaţie ideală pentru fotografii subacvatice, fiind în ultimii douăzeci de ani catalogată constant ca fiind cel mai bun loc din Arhipelag pentru scuba-diving şi snorkelling. Temperatura medie ajunge la 28 de grade Celsius, iar temperatura medie a apei atinge 26 de grade Celsius. Bonaire se situează în afara centurii de uragane a Caraibelor formând, împreună cu Aruba şi Curaçao, Insulele ABC.

Iguanele care se plimbă alene pe plajele cu nisip fin, populaţiile de flamingo roz, copacii Divi Divi renumiţi pentru forma lor interesantă, soarele prezent pe tot parcursul anului, sunt doar câteva dintre motivele pentru care trebuie să alegeti Bonaire ca următoare destinaţie de vacanţă. În Bonaire puteţi vedea şi un Sanctuar al Măgarului. Washington Slagbaai National Park, situat în nord, este o rezervaţie naturală foarte bine păstrată, iar de pe muntele Brandaris, cel mai înalt punct de pe insulă, puteţi beneficia de o vedere completă a insulei.

Lac Bay sau Lac Cay este un alt loc special din Bonaire – paradisul windsurferilor -, iar Atlantis Beach, situată în vest este locul potrivit pentru cei pasionaţi de kitesurfing. Turismul în Bonaire nu este la fel de bine pus la punct ca cel din alte insule ale arhipelagului, dar se află într-un continuu proces de dezvoltare.

Locurile nu sunt foarte aglomerate şi există şi aici câteva staţiuni amenajate pentru turiştii în cautarea unei vacanţe liniştite, relaxante. Bonaire este mai mult decât o simplă destinaţie de vacanţă, este mai ales un loc preferat de cei care caută sa cunoască locurile mai puţin explorate de om, cei care caută aventura.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...