Ghid turistic Curaçao

Plaja Grote Knip Plaja Grote Knip

Imaginaţi-vă un colţ de paradis tropical, un loc care vibrează cu fiecare adiere de vânt, cu ape de smarald şi nisipuri fine, palmieri, soare şi magie de culori – acest loc este Insula Curaçao. Această insulă intră în componenţa Antilelor Olandeze şi reprezintă una dintre cele mai speciale insule caraibiene, prin combinaţia culturilor europene şi africane. Aici se vorbeşte engleza, spaniola şi olandeza, dar există şi un dialect Creol denumit Papiamentu, dezvoltat aici şi pe insula Bonaire.

Curaçao are o istorie inedită, iar la cultura insulei au participat atât africanii cât şi spaniolii, olandezii şi indienii băştinaşi. Arawak este denumirea aborigenilor de aici, oameni ageri şi calzi, gata oricând să vă întâmpine cu un salut primitor. Willemstad este centrul politico-administrativ al insulei Curaçao şi totodată capitala Antilelor. Arhitectura acestui oras aminteşte de cea a orasului Amsterdam datorită influenţelor masive olandeze. Willemstad aduce farmecul lumii vechi în lumea contemporană.

Cei pasionaţi de lumea subacvatică pot alege scuba-divingul, cei care doresc să se relaxeze aleg plajele superbe, cei interesaţi de lucruri cu totul memorabile pot participa la carnavalurile din Curaçao. Cele mai importante marşuri, pregătite cu săptămâni înainte cu foarte mult entuziasm, au loc în februarie sau martie. Există două mari parade, una duminica, în timpul zilei – Curaçao lui Gran Marcha („Grand Parade”) – şi Despedida Marcha („Adio martie”), de obiecei două zile mai târziu, în seara zilei de marţi. Aceasta din urmă are un farmec deosebit – flotoarele sunt decorate cu lumini strălucitoare şi la final de paradă, la mijlocul nopţii, Momo (o papuşă mare umplută cu paie) este arsă.

Carnavalurile dureaza de obicei până în ajunul asa-zisei Miercuri Cenuşii.

Muzica insulei Curaçao cuprinde ritmuri din toată lumea: polcă poloneză, valsul vienez, dansurile spaniole, toate au avut un cuvânt de spus. Tambu este blues-ul de Curaçao, Seu este un marş festiv care are loc la carnavalul recoltei şi care este format din paşi „wapa”, ce simulează mişcările efectuate de agricultori în procesele de plantare şi recoltare. Dacă sunteţi îndrăgostiţi de dans, în Curaçao sunt locuri special create pentru ca oricine să se poată bucura de ritmurile de salsa, cha-cha-cha sau merengue. Curaçao dispune şi de o gamă largă de galerii şi muzee: Kas Di Pali Mashi este o casă tradiţională din chirpici, devenită recent un veritabil obiectiv turistic, ce înfăţişează modul de viaţă al locuitorilor africani ai insulei Curaçao până în anul 1950.

Landhuis Bloemhof este un loc potrivit pentru iubitorii de artă vie. Aici au loc expoziţii, conferinţe şi ateliere de lucru pe diverse teme legate de natură. Muzeul Maritim dispune de exponate în miniatură foarte vechi, modele de nave din secolul al XVII-lea şi hărţi datând din anul 1500.

Oamenii din Curaçao ştiu fără îndoială să se bucure de viaţă, fapt care nu poate decât să bucure orice turist, pentru că pasiunea şi pofta lor de viata vă va prinde extrem de repede. Curaçao este un spaţiu care nu încetează niciodată sa ne uimească, nu doar pentru că este o destinaţie tropicala, ci este şi un spectacol.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...