Ghid turistic Botswana

Fluviul Okavango Fluviul Okavango

Botswana este un stat interior, constituit dintr-un platou vast, ce furnizează habitatul natural pentru o mare varietate de viață sălbatică caracteristică Africii. Aceste minuni naturale pitorești atrag mii de turiști din întreaga lume, pe toată durata anului. Majoritatea vizitatorilor sosesc cu ajutorul operatorilor de safari, scumpi însă eficienți.

La momentul în care și-a câștigat independența în 1966, Botswana era cotată printre cele mai sărace națiuni de pe mapamond. O întorsătură dramatică de situație a avut loc câțiva ani mai târziu, o dată cu descoperirea diamantelor. Acum, este al treilea cel mai mare producător de diamante de pe glob, iar Botswana se bucură de o creștere economică fără egal în Africa.

Botswana este mărginită de Africa de Sud în părțile de sud și sud-est, Zambia și Zimbabwe în nord-est și Namibia în nord și vest. Colțul de nord-vest al țării constituie atracția principală pentru iubitorii de viață sălbatică autentică africană, pentru că aici se găsește cursul râului Okavango, sosit dinspre Angola pentru a forma Delta Okavango, cea mai mare deltă interioară din lume, habitatul natural perfect pentru bogata floră și faună. Delta este extrem de frumoasă, un ținut cu peisaje spectaculoase, ce se întinde de-a lungul câmpiilor înverzite și a lagunelor limpezi. Rezervația Naturală Moremi, acoperind peste 1.800 kmp în partea de nord-est a deltei Okavango este destinația supremă de safari.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...