Ghid turistic Burkina Faso

Moscheea din Bobo-Dioulasso Moscheea din Bobo-Dioulasso

Numele de Burkina Faso se traduce prin „pământul oamenilor corecţi” şi chiar dacă este la fel de cunoscută pentru ospitalitatea localnicilor, supranumele se poate datora şi situaţiei politice stabile sau vieţii culturale vibrante. Burkina Faso este o ţară interioară, mărginită de Mali, Niger, Benin, Togo, Ghana şi Coasta de Azur. Cu 16 etnii diferite, naţiunea este un amalgam de tradiţii şi culturi. Burkina Faso este una dintre cele mai sărace ţări ale lumii, cu o rată de alfabetizare extrem de mică, însă este o ţară în general liniştită. Cu toate acestea, birourile consulare externe sfătuiesc turiştii să evite regiunea din partea de nord a oraşului Boulsa, din cauza tensiunilor de la graniţele cu Mali şi Niger.

În ciuda faptului că primeşte doar câţiva vizitatori în fiecare an, Burkina Faso dispune de un număr surprinzător de obiective turistice. Capitala, Ouagadougou, este o destinaţie plăcută, cu câteva opţiuni de divertisment interesante şi restaurante excelente. Cel mai interesant oraş este însă Bobo Dioulasso, cunoscut în partea de vest a Africii pentru muzică şi viaţa de noapte, precum şi pentru că este localitatea de baştină a tobelor Djembe. Centrul vechi al oraşului şi Marea Moschee de aici merită o vizită. O altă destinaţie turistică poate fi Gorom Gorom, centru urban cunoscut pentru târgul de joi şi pentru Centrul de Artizanat Feminin, locul în care localnicele îşi pot demonstra talentul în artă, sculptură şi olărit. Alte atracţii potrivite pentru a capta câteva imagini cu aparatul de fotografiat sunt sculpturile în granit ale artiştilor din Loango, crocodilii din Sabou, mausoleul comemorand-o pe prinţesa Guimbi Outarra şi cascada naturală de la Banfora.

O călătorie în jurul Burkinei Faso presupune un efort de-a lungul infrastructurii practic inexistente, dar aventura şi peisajele compensează foarte bine inconvenienţele şi lipsa de drumuri sau unităţi de cazare. Există o cale ferată ce pleacă din Ouagadougou spre alte câteva localităţi importante, însă călătoria cu avionul este, în mod invariabil, cea mai rapidă soluţie de transport.

Una peste alta, Burkina Faso reprezintă o atracţie pentru cei ce doresc să exploreze bogăţia culturală a părţii de vest a Africii, în compania uneia dintre cele mai prietenoase naţiuni ale lumii.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...