Ghid turistic Cantabria

San Vicente de la Barquera San Vicente de la Barquera

De-a lungul celor peste 200 de kilometri de coastă atlantică superbă ai Cantabriei, panorama alcătuită de plajele virgine și golfurile pitorești este una de vis, totul dispus într-o zonă aproape lipsită de o dezvoltare turistică haotică și agresivă, specifică celor mai populare destinații turistice din Spania. În ciuda faptului că este una din cele mai mici comunități autonome ale țării, Cantabria este extrem de bogată în destinații turistice. Renumită pentru litoralul său spectaculos, regiunea și-a atras supranumele de „Muntele”.

Pentru a completa splendoarea naturală a regiunii, tot aici găsim și o mulțime de bijuterii istorice. Santillana del Mar, situată în imediata vecinătate a coastei și a orașului Santander, este o localitate medievală, cu un centru pietonal, incredibil de bine conservată. La câteva minute de mers cu mașina se află ceva cu mult mai vechi: peștera Altamira. Aici au fost descoperite cele mai bune exemple de picturi rupestre ale lumii – desenele, ce înfățișează animale, au 14.000 de ani. Ceva mai departe spre vest, în Comilla, găsim câteva simboluri arhitectonice, inclusiv faimoasa Caprichio a lui Antonio Gaudi, cocoțată pe colina ce domină vizual resortul.

Dispunând de un asemenea decor natural, nu este nicio surpriză că Cantabria este apreciată în rândul amatorilor de mișcare în aer liber. Cele mai populare activități sunt drumețiile, echitația, water rafting sau surfing. Să nu uităm faptul că Santander a fost desemnată gazda Campionatului Mondial de Navigație în 2014. Cât despre golf, regiunea este locul în care a crescut celebrul Seve Ballesteros, oferind câteva dintre cele mai bune terenuri de golf din lume.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...