Ghid turistic Cantonul Fribourg

Ținutul Gruyere Ținutul Gruyere

Cea mai idilica parte din traseul ce traverseaza intreaga panorama alpina elvetiana conduce direct in acest peisaj schimbator si fermecator, de-a lungul rovinelor adanci, prin regiunea pre-alpina si sate pitoresti. Faceti o plimbare prin capitala Fribourg / Freibourg si bucurati-va de vinul local servit la adapostul oferit de arcadele din Murten, un secret bine pastrat al tarii cantoanelor, pe malurile lacului Biel / Bienne.

Zona pre-alpina din cantonul Fribourg este punctata de mai mult de 1.200 cabane, case traditionale apartinand fermierilor de la munte. Asa cum reprezinta semnele unei comunitati agricole, aceste cabane sunt o mare atractie pentru vizitatori. Cateva din ele furnizeaza cazare pentru turisti, iar altele le ofera acestora sansa de a privi conceperea faimoasei branze „Gruyere d’alpage” si sa serveasca diversele produse, facute in casa. Casele lor traditionale, cu acoperisuri din tigle de lemn sunt considerate acum parte a mostenirii culturale a regiunii.

Oricine urca cele 365 de trepte ce duc spre varful catedralei St. Nikolaus din capitala omonima va fi raplatit pe masura de panoramele spectaculoase ale orasului. Acest exemplu superb de arhitectua gotica a fost construit intre 1283 si 1490 pe o terasa inalta, deasupra raului Sarine. Intrarea principala este decorata cu o pictura in relief reprezentand „judecata de apoi”. Ferestrele cu vitralii au fost proiectate de renumtii artisti Mehoffer si Manessier.

Cine nu a auzit de branza „Fondue”? Si cel mai original sortiment al acesteia (sau cel putin asa pretind localnicii) poate fi degustat doar in cordialul Gryuere, regiunea ce impartaseste numele cu localitatea pitoreasca, catarata undeva sus, in peisajul colinar, Gryeres. Aceasta este tara branzei si a ciocolatei – exista oare cineva care sa-i reziste?

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...