Ghid turistic Elveția

Kandersteg, la poalele Jungfrau Kandersteg, la poalele Jungfrau

Elveţia este bijuteria rafinată a Europei. Această ţară fabuloasă situată în inima vechiului continent este destinaţia de vacanţă perfectă pentru cei ce apreciază amestecul de cultură, complexitatea modernistă şi peisajele pitoreşti. Dispunând de renumiţii Alpi Elveţieni şi de oraşe înfloritoare precum Berna şi Zürich, Elveţia este un deliciu turistic pe toată perioada anului. De la schi şi alpinism până la muzica folk tradiţională, de la oferta de shopping până la bucătăria tipică, călătoriile în acest stat din centrul Europei nu pot fi decât oportunităţi de recreere la cel mai înalt nivel. Asiguraţi-vă că purtaţi în buzunar un ghid turistic și o hartă Elveţia înainte de a vă îmbarca în vacanţa vieţii voastre.

Având în vedere locaţia selectă, având Franţa la vest, Germania la nord, Liechtenstein şi Austria în partea de est şi Italia la sud, chiar dacă Elveţia este o ţară europeană de dimensiuni medii, cu o populaţie însumând puţin peste 7 milioane de locuitori, nu este surprinzător cât de multă diversitate are de oferit.

Ţara este minunată ca destinaţie de vacanţă, indiferent de perioada din an pe care o alegeţi pentru a o vizita, iar oraşe precum Zürich, Berna sau Geneva trebuie să facă parte din itinerariul vostru.

Zürich, capitala financiară a lumii, beneficiază de o locaţie privilegiată, de-a lungul râului Limmat. Cele mai importante atracţii sunt catedrala gotică Fraumünster, cimitirul Fluntern şi nenumăratele muzee istorice sau de artă. Elveţia este faimoasă şi pentru magazinele de înaltă clasă, precum renumita stradă Bahnhofstrasse din Zürich. Centrul istoric al oraşului Geneva are de asemenea foarte multe de oferit: cea mai înaltă fântănă a lumii, ceasul florilor, catedrala Sfântul Petru şi muzeul orologiilor. Ghidul nostru turistic dedicat Elveţiei vă oferă informaţii detaliate despre atracţiile, obiceiurile, costurile şi hotelurile din Elveţia.

Pe malurile Limmat în Zürich
Cursul râului Limmat, în Zürich

Trei limbi europene majore sunt adoptate oficial în mica țară din centrul continentului european: germana, italiana şi franceza. Cultura elvețiană este caracterizata prin diversitate, reflectată și în gama largă de tradiții păstrate aici de sute de ani. Regiunile de graniță, în mod special, pot fi puternic conectate din punct de vedere cultural și spiritual de țările cu care se învecinează, de cele mai multe ori chiar adoptându-le limba. Cultura şi limba rheto-romană este destul de izolată şi se găseşte doar în zone din estul ţării, în jurul Graubünden. Supravieţuieşte doar în văile superioare ale Rinului şi ale râului Inn şi se străduieşte să-şi păstreze caracterul unic, tradiţional.

Renumiţii Alpi Elveţieni sunt cu certitudine o importantă parte a şarmului fără egal al Elveţiei. Dacă planificaţi o vizită în Elveţia în timpul iernii veţi fi cu siguranţă încântaţi de tot ce are de oferit. Vârfurile montane ce se ridică mai sus de 4.000 de metri oferă câteva resorturi turistice fabuloase, precum Saint Moritz şi Klosters.

De fapt, Elveţia este faimoasă şi pentru staţiunile de schi de clasă mondială, precum şi pentru serviciile turistice excepţionale. Iubitorii de aventură vor fi captivaţi de pârtiile naturale de schi pe pantele Matterhorn în regiunea Zermatt. Munţii Titlis şi Rigi sunt atracţii turistice în sine, cu gheţari pitoreşti şi piscuri acoperite de zăpadă tot timpul anului. În timpul verii, Alpii Elveţieni sunt un paradis natural şi reprezintă o ocazie ideală pentru drumeţii şi mişcare în aer liber.

Vârful Matterhorn
Vârful Matterhorn văzut dinspre Zermatt

Elveţia este ţara ciocolăţii fine, a ceasurilor cu cuc, a vinului de calitate, a brânzei de neegalat şi a faimoaselor cuţite militare. Dacă vă atrag în mod special experienţele turistice culturale, Elveţia este destinaţia perfectă. Aclamatul festival Montreaux Jazz atrage mii de turişti în fiecare an pentru a se bucura de muzica preferată. Dacă planificaţi să călătoriţi în Elveţia, n-ar trebui s-o părăsiţi până când nu ajungeţi să vedeţi câteva dintre muzeele senzaţionale de aici, precum colecţia muzeului l’Art Brut din Lausanne. Micul nostru ghid turistic Elveţia vă va ajuta să găsiţi toate informaţiile de care aveţi nevoie pentru a acoperi atât trecutul istoric al ţării, cât şi cultura sau punctele de interes maxim.

O vacanţă în Elveţia este o experienţă incredibilă şi de neuitat. Fabuloasa ţară europeană dispune de orice aţi dori de la un concediu, de la peisajele care vă lasă fără respiraţie la resorturi turistice excelent dotate şi până la cumpărături de ultimă generaţie. Elveţia este ţara de care vă puteţi bucura tot timpul anului, în compania familiei şi a prietenilor. Capitolul dedicat ghidului turistic în Elveţia este resursa voastră numărul unu de informaţii despre cazare, cultură, tradiţii şi preţuri.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...