Ghid turistic Comunitatea Autonomă Madrid

Clădirile vechi din Buitrago del Lozoya Clădirile vechi din Buitrago del Lozoya

Madrid este capitala Spaniei. Orasul, parte a Comunitatii Autonome Madrid din centrul Spaniei, este considerat unul dintre cele mai mari orase din Uniunea Europeana, avand o suprafata totala de 605 kmp, conform Consiliului Guvernamental al comunitatii Madrid. Orasul dispune de un extins decor istoric, datorita numarului mare de constructii antice. Cu toate acestea, Madridul este recunoscut pentru cladirile sale moderne si zgarie-norii contemporani.

Madridul este partea a unei comunitati mai mari, denumita sugestiv „Comunitatea Autonoma Madrid”. Aceasta comunitate cuprinde, in afara de capitala Madrid, alte cateva localitati importante, precum San Lorenzo de El Escorial, Navalcarnero, Aranjuez, Alcala de Henares, Torrejon de Ardoz, Coslada and Mostoles. Totusi, cea mai mare parte a populatiei traiesti in orasul Madrid.

Comunitatea autonoma Madrid atrage milioane de turisti in fiecare an, datorita multitudinilor de activitati interesante si locurilor de vazut pe care le pune la dispozitia vizitatorilor. Principalele atractii ale comunitatii sunt muzeele, oferind un numar extraordinar de colectii de arta. Regiunea cunoscuta sub numele de Triunghiul de Aur al Madridului, formata din Muzeul Prado, Muzeul National de Arta Regina Sofia si Muzeul Thyssen-Bornemisza atrage cel mai mare numar de vizitatori in fiecare zi.

Orasul vechi al Madridului este, de asemenea, o destinatia populara atat pentru strainii in vacanta la Madrid, cat si pentru madrileni. Zona periferica a capitalei este intesata de privelisti spectaculoase. Putem mentiona parcul El Retiro, gazda unui numar mare de plante, destul de solicitat in fiecare weekend.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...