Ghid turistic Coreea de Sud

Capitala Seul Capitala Seul

Un teritoriu interesant, înțesat de ruine antice, legende romantice, minuni naturale, peisaje care-ți pot tăia respirația și centre urbane ultra-moderne, Coreea de Sud se mândrește cu o istorie umană de aproape 500.000 de ani.

Turiștii descoperă cu plăcere comorile ascunse din partea de sud a peninsulei montane coreene, ce se întinde înspre sudul părții răsăritene a continentului asiatic. Coreea de Sud este separata de Coreea de Nord printr-o zonă demilitarizată înca din 1953 și a înflorit în ultimele decenii, devenind o democrație matură și stabilă, gazda pentru 50 de milioane de oameni, dispuși de-a lungul celor 9 provincii ale sale, concentrați în șapte mega-orașe. Poreclită odinioară „Regatul Calugărilor”, Coreea de Sud își etalează acum penajul strălucitor, la fel cum ar face-o un păun mândru.

Cea mai mare dintre metropole și cea mai frecventată regiune de către turiști, capitala Seul, este al zecelea cel mai mare oraș al lumii și locul în care altarele și templele străvechi stau cuibărite în mijlocul pădurii de zgârie-nori. Acest oraș efervescent, înconjurat de munți, oferă sute de atracții și experiențe, o viață de noapte vibrantă și o bucătărie delicioasă. Pe de altă parte, cea mai puțin populată regiune, provincia Gangwon-do, se găsește în partea estică a peninsulei, acolo unde, în mijlocul unui teritoriu din ce in ce mai puțin împădurit, stau răspândite mici localități, la poalele munților sau de-a lungul văilor pitorești. Această zonă, gazda a Jocurilor de Iarna Asiatice din 1999, devine rapid una dintre cele mai căutate și apreciate destinații turistice de schi din lume. Și dacă iarna înseamnă schi, vara scoate la iveală plajele superbe ale provinciei și lungile trasee prin munți.

O altă zonă bogată în atracții turistice este partea de sud-est, bogată în descoperiri arheologice. Gyeongju, capitala antică a regatului Silla, este un adevărat muzeu în aer liber, cu morminte, temple, pagode și ruine datând încă din anul 57 î.Hr. Resortul lacului Bomun, cu hotelurile sale luxoase, este o bază bună de plecare pentru a explora regiunea înconjurătoare. Noile complexuri turistice sunt acum în construcție și se vor deschizătoare de drumuri în promovarea rapidă a acestei zone pe piața turistică.

Celor în cautare de escapade romantice li se recomandă insula-resort Jejudo, cunoscută ca „micul Hawaii” datorită vegetației sale subtropicale, a peisajelor vulcanice, a plajelor cu nisip fin și cascadelor spectaculoase. Insula este dominată de măreția muntelui Halla, un vulcan pitoresc dar inactiv din anul 1007.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...