Ghid turistic Cuba

Viñales, provincia Pinar del Río din Cuba Viñales, provincia Pinar del Río din Cuba

Sunteţi în căutare de o vacanţă autentică în Caraibe, cu mai mult decât soare, apă şi nisip? Îndreptaţi-vă spre ispititoarea şi pitoreasca insulă Cuba, unde peisajele dramatice montane se îmbină perfect cu sute de kilometri de plajă de cea mai bună calitate, apă limpede precum cristalul, o viaţă sălbatică vibrantă, o natură spectaculoasă, cu o varietate uimitoare de floră şi faună, cu vederile panoramice de plantaţii de trestie de zahăr, precum şi situri culturale şi istorice deosebite. Cu tot ce are Cuba de oferit, este uşor de realizat de ce turismul a explodat în ultima perioadă de timp, atragând anual milioane de turişti din întreaga lume, în ciuda regimului politic aparent nepotrivit.

Situată în partea centrală a Americii, în zona Caraibelor, la puţin peste 100 de km de coasta sudică a peninsulei Florida şi acoperind o suprafaţă totală de 110.000 kmp, Cuba este cea mai mare insula din Arhipelagul Caraibe. Este compusă din Insula Cuba, insula Pines şi aproximativ 4.200 de alte insule mai mici, grinduri sau formaţiuni coraligene răsărite din apele oceanul Atlantic. Cea mai largă insulă, după insula principală, este Isla de la Juventud (sau Insula Tinereţii), cu o arie de 3.000 kmp, situată în partea de sud a insulei principale. Cuba oferă peste 5.500 de coastă, pe care putem găsi peste 300 de plaje naturale. Există, de asemenea, o mulţime de câmpii fertile şi porţiuni de relief montane, cu cel mai înalt punct în Pico Turquino, la aproximativ 2.000 metri deasupra nivelului mării.

Fiind cea mai mare ţară din Caraibe, Cuba este considerat punctul de întâlnire a multor culturi şi etnii diferite. Aspectele culturale ale Cubei reflectă îndeaproape influenţele culturii spaniole şi tradiţiile africane. Locuitorii Cubei sunt calzi, plini de viaţă, optimişti şi expresivi. Cubanezii se bucură de o mulţime de ritmuri muzicale şi de dans, parte a tradiţiilor profunde ale ţării, precum salsa, cha cha cha, care-şi trag originile chiar de aici. Cubanezii sunt, de asemenea, şi o naţie amatoare de sport şi alte activităţi în aer liber, incluzând baseball, baschet, volei, box amator, unde au rezultate remarcabile în toate competiţiile internaţionale, la cel mai înalt nivel.

Fie că este prima voastra vizită, fie ca vă întoarceţi, veţi găsi întotdeauna noi activităţi şi lucruri interesante de făcut, pe toată suprafaţa ţării. Vacanţele în Cuba sunt potrivite pentru orice tip de turist în căutare de aventură, mistere şi contradicţii, apă de culoarea turcoazului, plaje virgine uimitoare, resorturi turistice exclusiviste şi sporturi de apă. Cu tot ce are Cuba de oferit, vacanţa voastră va fi una memorabilă, o experienţă „de Caraibe” unică.

Plajele din Cuba sunt, fără îndoială, între cele mai bune ale lumii, potrivite oricărui gust, oferind oportunitatea perfectă pentru a prinde mult apreciatul bronz natural legănat într-un hamac şi ascultand ritmurile valurilor mării. Majoritatea plajelor fac parte din resorturile turistice de clasă mondială, cu facilităţi de ultimă generaţie, incluzând piscine minunate, săli de jocuri şi de recreere pentru copii şi adulţi. Câteva dintre cele mai apreciate plaje sunt cea din Varadero, unde puteţi combina acest paradis tropical cu aventura şi unde puteţi găsi unele dintre cele mai bune restaurante, baruri, muzee, parcuri de distracţii, cluburi şi cabarete, pentru a vă face vacanţa pe plajă una cât mai interesantă; Playa Sirena, ideală pentru entuziaştii sporturilor de apă, incluzând scuba diving, snorkelling, pescuit, kayak şi windsurfing; Cayo Coco şi Cayo Guillermo, două superbe golfuleţe, printre cele mai pure plaje din Cuba.

Fabricile de trabucuri vă oferă oportunitatea de a vedea modul tadiţional în care se fac celebrele ţigări din foi cubaneze şi de a testa una dintre cele mai faimoase, generoase şi luxoase ţigări. Există trei fabrici principale în capitala Havana, unde vizitatorii pot încă vedea cum ţigările sunt încă rulate manual. Ţineţi minte însă, dacă doriţi să încercaţi să testaţi aceste ţigări, aveţi grijă la locul din care le achizitionaţi, evitând astfel surpriza cumpărării unor falsuri, la nişte preţuri considerabile.

Există atât de multe lucruri de făcut, încât veţi avea nevoie de mai mult de o vacanţă pentru a le încerca pe toate. Cu tot ce are Cuba de oferit, vacanţele vi se vor transforma în ceea ce aţi dorit întotdeauna de la o destinaţie relaxantă, într-un confort total. Cunoscută ca şi Perla Antilelor, cea mai diversă şi mai impresionantă insulă a Cubei, îi salută pe toţi cei în căutare de experienţe caraibiene de neuitat.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...