Ghid turistic Dominica

Capitala Roseau Capitala Roseau

O prezenţă inedită în peisajul Caraibelor este Dominica, insulă de origine vulcanică cu un relief predominant deluros şi păduri luxuriante ce pot tăia respiraţia oricui le proveşte. Se întinde între insula Martinica şi Guadalupe şi are o suprafaţă de 751 km pătraţi. Păsările colorate, munţii stâncoşi, cascadele uimitoare, plantele rare şi plajele splendide întruchipează esenţa frumuseţii caraibiene.

În Dominica climatul este tot timpul cald şi umed, cu temperaturi medii cuprinse între 25 şi 28 grade C. Există un sezon ploios ce durează din iunie până în octombrie şi cel uscat din februarie până în aprilie. Aşadar, timpul propice vizitării insulei este între decembrie şi mai. Roseau este capitala Dominicăi şi are o populaţie de aproximativ 25.000 de locuitori, oferind un adevarat spectacol de grădini, cascade şi centre istorice. Aici, în fiecare an, are loc celebrul carnaval de stradă, un punct de reper important pentru cei care îşi planifică o vacanţă în Dominica.

Ceea ce este mai interesant la Dominica este faptul că oferă impresia de mai multe locuri concentrate într-unul singur. Parcul Naţional Morne Trois îmbină extraordinar elemente ale patrimoniului natural, iar cascada Middleham este una dintre cele mai înalte cascade ale insulei Dominica, situată în mijlocul pădurilor de smarald. Turiştii o dată ajunşi în Dominica nu pot rata plaja Londonderry, o întindere magnifică de nisip negru strălucitor sau vechea piaţă din Roseau, de unde se pot cumpăra obiecte specifice culturii Rasta.

Activităţile ce se pot desfăşura pe teritoriul insulei Dominica sunt pe cât de multe pe atât de extravagante. Insula reprezintă un refugiu perfect pentru cei ce vor să descopere minunata lume acvatică, observând balenele sau delfinii sau enigmatica lume a păsărilor exotice, a reptilelor şi a plantelor rare. Parcul Naţional Cabrits este unul dintre cele mai vizitate locuri, Cascada Victoria, Cheile Tou Ti şi multe alte capodopere ale naturii aşteaptă în fiecare an milioane de turişti pasionaţi de aventură. Viaţa de noapte de pe insulă este extrem de agitată şi diversă, cluburile şi barurile conferă turiştilor o atmosfera magica, revelandu-le totodată şi caracterul pasional şi vivace al caraibienilor.

Aproximativ toate hotelurile din Dominica oferă oaspeţilor vedere către mare sau munte, iar preţurile sunt pe gusturile tuturor. De la hotelurile simple la resorturile de lux, de la vilele elegante la spa-uri, totul este pregătit minuţios pentru a mulţumi şi cei mai pretenţioşi turişti. Bucătăria insulei Dominica este de asemenea una specific caraibiana, cu preparate pe bază de fructe de mare, peşte, condimente şi multe legume. Turiştii se îndrăgostesc pe loc de apa de nucă de cocos şi sucurile de fructe care se găsesc oriunde şi la cele mai mici preţuri. O altă specialitate locală este sucul de măcriş, extras dintr-o specie de flori de hibiscus – acesta cu siguranţă nu trebuie ratat. Kubuli, bautura populară, este un tip bere foarte apreciată.

Pentru a avea o vacanţă excelentă în Dominica, nu trebuie să existe neapărat o planificare minuţioasă premergătoare. Aici locurile şi oamenii ghidează turiştii către aventuri de neuitat. Ritmul alert al vieţii de pe insulă îmbinat cu locurile relaxante sunt elementele cheie ale unei experienţe tipice caraibiene.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...