Ghid turistic Estonia

Centrul orașului Tallinn, Estonia Centrul orașului Tallinn, Estonia

Estonia, una dintre cele trei ţări baltice, este o ţară de o frumuseţe naturală izbitoare, combinată cu un incredibil litoral şi un contrast de istorie şi modernism. Fostă republică sovietică, şi-a câştigat independenţa în 1991 şi de atunci a cunoscut numeroase şi importante schimbări, culminând cu intrarea în NATO şi Uniunea Europeană în 2004. Acum o ţară prosperă, cu o mentalitate sănătoasă, Estonia este în acelaşi timp un teritoriu istoric cu o mulţime de atracţii, despre care s-au scris adevărate poveşti.

În ultimii zece ani, ţara a intrat în reconstrucţie ce continuă şi în ziua de astăzi, similară cu ceea ce se întâmpla în celelalte foste state din blocul estic comunist. Cu toate acestea – şi analogia poate continua – câteva dintre fostele locuri deosebit de frumoase au intrat în paragină iar atracţiile sovietice au început să dispară. Daca doriţi să experimentaţi întreaga gamă de oferte şi să vă faceţi o idee despre cum arata în timpul ocupaţiei sovietice, va trebui să vă rezervaţi un loc in avion şi să vedeţi cu ochii voştri.

Există o relaţie excelentă între populaţia Estonia şi ţara în care trăiesc. Este conştiinţa locului şi tradiţiilor acestuia, este cunoaşterea propriei ţări. În alte cuvinte, dragostea nelimitată pentru pământul strămoşesc, chiar dacă această dragoste nu a fost împărtăşită întodeauna şi de către liderii săi. Estonia are o istorie zbuciumată, poate ca nicio altă ţară a Europei, zdruncinată în repetate rânduri de războaie, conduceri străine şi mari sacrificii. Fie că este vorba despre conducătorii germani, ruşi sau suedezi din Evul Mediu, fie că vorbim despre dominaţia sovietică ce a durat câteva decenii, retrospectiva istorică ne spune că estonii au avut de trecut obstacole extraordinar de dificile pentru a-şi căpăta independenţa.

Astăzi, la peste 20 de ani de la independenţă, libertatea şi stabilitatea sunt cuvintele de oridine. O Estonie diferită şi modernă îşi face apariţia pe scena internaţională. Dupa dificultăţile de la începutul reconstrucţiei, statul baltic devine un membru prosper al Uniunii Europene. Mai mult, capitala estonă, Tallinn, este un centru economic internaţional recunoscut şi a devenit una dintre cele mai populare destinaţii turistice din partea de nord-est a Europei. Pe de altă parte, Estonia este o regiune naturală deosebită, cu păduri nesfârşite, lacuri şi terenuri mlăştinoase, paralel cu economia în creştere sau viaţa agitată.

Multe părţi ale Estoniei sunt aproape deşertice. Mai mult, multe dintre rezervaţiile naturale ale ţării arată că acest stat nordic a început să fie atent la conservarea şi păstrarea naturii sale unice. Aceste rezervaţii atrag pe toţi iubitorii naturii, a liniştii şi a solitudinii. Sunt câteva moduri în care puteţi experimenta Estonia. Puteţi să vă începeţi călătoria fie cu avionul, cu trenul sau la bordul unui vapor de croazieră. Trebuie doar să ajungeţi acolo pentru a simţi impactul pe care această ţară de dimensiuni mărunte.

Nu este nicun secret că Tallinn reprezintă cel mai mare centru turistic al Estoniei. Istoricul Oraş Vechi, cu numeroasele sale atracţii, este unul din cele mai impresionante monumente medievale ale Europei. În acelaşi timp, metropola în plin avânt economic este singura legătură de transport importantă şi furnizează vizitatorilor numeroase conexiuni internaţionale şi regionale.

Restul ţării este mult mai liniştit, mai tăcut. Într-adevăr, oraşe precum Pärnu, Tartu sau mica localitate Otepää, faimoasă ca destinaţie turistică de iarnă, încep să-şi facă un nume pe scena turismului mondial. Pe scurt, Estonia se prezintă ca un amestec de oraşe cosmopolite şi peisaje naturale de excepţie. Mlaştinile, alături de pădurile străvechi, reprezintă comunităţi bine păstrate ce au dispărut din alte părţi ale Europei. Mai mult de 1.000 de lacuri punctează zona rurală, în mare parte plată. Aproape două treimi din suprafaţa totală a ţării se găseşte la 50 de metri deasupra nivelului mării. În timp ce 7.000 de ape curgătoare transportă apa spre Marea Baltică, terenurile mlăştinoase şi pădurile umede acoperă o cincime din această suprafaţă totală – o caracteristică similară doar ţării învecinate Estoniei, Finlanda.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...