Piazza del Duomo

Dată: 17 Apr 2014
Autor: 
Categorii atracție: PiețePuncte de reper

Din statia de tren, toti vizitatorii pentru prima data in Florenta se indreapta spre Piazza del Duomo, la chemarea formei domului lui Brunelleschi, ce troneaza asupra pietei cu o autoritate neegalata de nicio alta creatie arhitectonica din vreun alt oras italian.

Chiar daca silueta si magnitudinea Domului este evidenta si de la mare distanta, observarea de la mai mica apropiere a bisericii si a baptisteriului adiacent, va provoca un soc, culorile vii ce-i marcheaza exteriorul fiind in contrast cu tonurile mai sobre ale cladirilor din apropiere. Fiecare dintre aceste cladiri sunt la fel de remarcabile pe interior precum sunt pe exterior, iar o ascensiune in varful catedralei va poate oferi cele mai spectaculoase peisaje ale orasului si a zonei rurale din jur.

Dupa ce explorati catedrala, puteti evada de multime urcand in Campanile, clopotnita separata a catedralei sau sa vizitati Museo dell'Opera del Duomo, un antrepozit de lucrari de arta detasate din cadrul Domului, Baptisteriului si din Campanile, de-a lungul secolelor. Cuprinzand capodopere ale lui Donatello sau Michelangelo, este a doua cea mai importanta colectie de sculpturi din Florenta, dupa Bargello.