Piazzale Michelangelo

Dată: 15 Iul 2014
Autor: 
Categorii atracție: Piețe publicePuncte de observație

Deci, planificați să vizitați Florența și vedeți toate aceste fotografii panoramice ale orașului - ele cuprind Duomo, Ponte Vecchio, râul Arno și colinele din împrejurimi. Aveți un elicopter care să vă plimbe pentru a obține asemenea imagini? Nu cred că se întâmplă în Florența, însă puteți să urcați până în Piazzale Michelangelo, o piață publică de dimensiuni decente, situată în vârful unui deal deasupra cartierului Oltrarno, pe partea opusă a râului de Dom. Nu este una din faimoasele piețe italienești ce merită vizitate doar pentru atmosferă, nici mărginită de cafenele, așa cum se întâmplă, de exemplu, în San Marco din Veneția. Sunteți aici doar pentru panorame. 

Construită în 1869, piazza este dedicată lui Michelangelo și prezintă replici ale câtorva sculpturi faimoase ce aparțin artistului toscan - inclusiv un mare David de bronz așezat în mijloc. Cea mai mare parte a pieței este dedicată parcării, așa că trebuie să renunțați la atmosfera romantică, dacă vă doreați așa ceva, însă trebuie să priviți dincolo de parcare pentru a ajunge la caracteristicile speciale ale locului. Imaginea panoramică oferită de Piazzale Michelangelo din Florența este spectaculoasă independent de starea vremii.

Este Piazzale cea mai romantică piață a Florenței? Rămâne de văzut. Însă este un loc excelent pentru a vedea toate atracțiile orașului fără să trebuiască să pierdeți ore întregi pentru a-l colinda și cu siguranță oferă cele mai frumoase panorame. Pentru a ajunge aici, puteți s-o faceți fie cu mașina personală, fie cu autobuzul - nr. 12 sau 13. Se poate să mergeți și pe jos, însă vă trebuie o formă fizică de invidiat.