Ghid turistic Guineea

Terenuri agricole lângă Kindia Terenuri agricole lângă Kindia

Pentru toți cei ce doresc să călătorească în Republica Guineea, vor vedea în aceasta frumoasă și interesantă țară din vestul Africii o destinație turistică de vis.

Înconjurată de Guineea Bissau, Senegal, Mali, Coasta de Fildeș, Liberia și Sierra Leone, țara are granițele dispuse cumva nesimetric, urmare a epocii coloniale, când regiunea era împărțită între puterile Europei. Astăzi aceste granițe cuprind o populație diversificată de grupuri lingvistice și etnii, un teren diversificat ce se întinde de la savanele vaste din partea de sud la culmile montane acoperite de păduri luxuriante din partea de nord-vest.

Într-adevăr, principalele atracții ale Guineei sunt spectaculoase, iar mare parte din ele sunt în directă legătura cu peisajele naturale neatinse încă de mâna omului. Trei mari fluvii ale Africii – Gambia, Senegal și Niger – originează aici. Platourile înalte din Guineea sunt centrate în jurul Muntelui Nimba, punctul cu cea mai mare altitudine din țară, în timp ce platourile Fouta Djalon sunt renumite pentru priveliștile fabuloase și posibilitățile infinite de drumeții. Alte locuri ce vă pot trezi interesul sunt centrul spiritual Kankan, orașul alpin Dalaba, localitatea Faranah și plajele incredibile de la Capul Verga.

Populația este în mare parte de orientare musulmană și rurală, vorbitoare de limbă franceză, cu excepția plăcutei și relativ cosmopolitei capitale Conakry, situată pe insula Tombo. Orașul este faimos pentru scena muzicii live și aspectul șarmant.

În ciuda atracțiilor sale meritorii, Guineea rămâne una dintre cele mai puțin vizitate țări din Africa. Vizele se obțin greu, factor ce împiedică planificarea cu ușurință a unei vacanțe aici. Guvernul, în ciuda unor reconcilieri recente, este de fapt un dictatoriat, ce permite puține libertăți locuitorilor, dar asigură, într-un fel, un climat sigur pentru turiști.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...