Ghid turistic Grenada

Golful La Sagesse Golful La Sagesse

Descoperită de Columb în anul 1498 într-un ocean de insule spectaculoase, Grenada este într-adevar un loc magic, peisajele sale putând fi oricând confundate cu operele de arta ale marilor pictori ai lumii. Plajele cu nisip alb şi strălucitor, apele adânci şi clare sunt doar câteva dintre elementele ce vă pot transpune într-o atmosferă sublimă.

Este o insulă de origine vulcanică, fiind traversată de un lanţ muntos, cel mai înalt vârf fiind Sfânta Ecaterina (Saint Catherine). Grenada are ca subdiviziuni alte două insule mai mici: Carriacou şi Mica Martinica, care împreună sunt denumite Grenadine, laolaltă cu alte câteva insule, parte a statului vecin, Saint Vincent şi Grenadine. Pe insulă exista un sezon uscat, între ianuarie şi aprilie şi un sezon cald şi umed în restul anului. Oricând veţi alege să vă petreceţi vacanţa aici, această comoară a Caraibelor vă aşteaptă să-i exploraţi ţinuturile fermecătoare. Abundenţa copacilor de nucşoara şi florile exotice rare oferă turiştilor prilejul de a se bucura de un aer parfumat şi îmbietor pe toată durata vacanţei.

Saint George, fostă localitate franceză sub numele de Port Royal, este unul dintre cele mai mari şi mai pitoreşti oraşe ale Grenadei, cu case din piatră viu colorate. Aici, ca de altfel peste tot pe insulă, localnicii sunt extrem de calzi şi primitori şi sunt mereu gata să vă includă în viata lor de zi cu zi. De asemenea, un loc ce nu poate fi ratat este centrul La Sagesse, un loc minunat care vă aduce mai aproape de viaţa sălbatică a Grenadei, prin conservarea temeinică a faunei locale. Puteţi înota alături de broaştele ţestoase în apele de turcoaz ale mării bucurându-vă de soare pe plaja Anse La Roche, o plaja izolată superbă din Carriacou.

Dacă vă aflaţi pe meleagurile Grenadei puteţi merge în Greenville, un oraş aparte, care nu se afla printre oraşele turistice, dar unde veţi găsi o adevarată comunitate de producători de nucşoară şi chiar o distilerie de rom. Insula Grenada este un loc plin de viaţă, iar cei ce doresc să cunoască mai bine secretele micului stat insular, pot face acest lucru prin diferite activităţi. Au oricând posibilitatea să încerce ciclismul, scuba-divingul sau călătoriile lungi în pădurile luxuriante.

Există de asemenea şi o diversitate de atracţii culturale, staţiuni de lux şi o viaţă de noapte vibrantă. Atitudinea prietenoasă a localnicilor vă va acompania cu siguranţă pe toată durata şederii în insula Grenada. Cele mai multe dintre hoteluri sunt situate la câteva minute de aeroport şi în proximitatea plajelor. Există o varietate de hoteluri, vile şi apartamente pe toate gusturile, care pun la dispoziţie diferite facilităţi pentru a vă simţi confortabil. Ele sunt aşezate strategic lângă obiectivele turistice, restaurante şi natură, astfel încât niciodată nu vă puteţi plictisi şi cu siguranţă vă veţi reîntoarce.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...