Ghid turistic Guadelupa

Insula Terre-de-Haut Insula Terre-de-Haut

Guadelupa – insula în formă de fluture a Arhipelagului Caraibilor, este înconjurată de un recif de corali şi binecuvântată cu un peisaj de o frumuseţe rară. Fauna sălbatică, mirosul de mare şi de orhidee sălbatică vă poate crea impresia că sunteţi într-un paradis.

Guadelupa este o parte a Antilelor Mici şi este situată între Oceanul Atlantic şi Marea Caraibelor. Este compusă din insulele gemene Grande Terre şi Basse Terre unite printr-un canal de mangrove. Micul stat cuprinde opt insule principale şi multe alte insule mai mici. Are o temperatura aproximativ constanta pe tot parcursul anului, de 26 grade Celsius, iar climatul este unul tropical umed. Grande-Terre dispune de un număr foarte mare de plaje cu nisip fin şi lagune de o calitate deosebită, oferind de asemenea terenul propice cultivării trestiei de zahar. Point a Pitre este un oraş cu adevărat interesant, ce merită explorat pe jos, datorită numeroaselor buticuri şi magazine în care cu siguranţă veţi intra cel puţin o dată. Viaţa de noapte oferă destul de multe posibilităţi, de la cluburi zgomotoase, la spectacole de dans şi cazinouri.

Basse-Terre este o insulă cu un relief predominant muntos, acoperită de păduri tropicale de un verde electrizant, aşadar, mediul perfect pentru iubitorii de natură. Parcul Naţional este impresionant, adăpostind diverse specii de păsări exotice şi plante, dar şi o grădina zoologică imensă. Iubitorii sportului pot încerca aici scuba-diving, navigaţia, hiking, golf şi tenis, iar cei care vor doar să se relaxeze pot alege plimbările prin pădurile tropicale adiacente sau sesiuni de fotografie în mijlocul naturii.

Nu puteţi rata răsăritul de pe plajele fierbinţi ale insulei, savurând un cocktail pe ritmurile muzicii beguine. Acest stil de muzică s-a născut din combinarea unor elemente din cultura franceză, levantină, africană şi indiană, iar dansurile toumbele şi zouk sunt foarte solicitante şi senzuale. Există câteva festivaluri internaţionale foarte apreciate, precum Festivalul Marie Galante sau festivalul de blues creol; ambele merită văzute dăca vi se iveşte ocazia.

Restaurantele din Guadelupa vă oferă o varietate de preparate aparţinând atât bucătăriei caraibiene cât şi celei frantuzeşti. Legumele, peştele şi fructele de mare îmbinate în stil pretenţios oferă un veritabil festin culinar de care puteţi deveni dependenţi. În ceea ce priveşte cazarea, Guadelupa dispune de o gamă largă de hoteluri ieftine, vile foarte confortabile dar şi de resorturi turistice cu oferte „all inclusive”. Hotelierii de aici sunt de obicei foarte ospitalieri indiferent de locul în care v-aţi caza.

Guadelupa nu este doar o destinaţie tropicală, este o aventura, o poveste. Cultura bogată, natura de o frumuseţe copleşitoare şi oamenii prietenoşi şi calzi sunt elementele principale pentru a avea o vacanţă de vis, iar Guadelupa dispune de acestea din plin.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...