Ghid turistic Guineea Ecuatorială

Insula Annobon Insula Annobon

Fermecătoarea și exotica Guineea Ecuatorială consistă într-un teritoriu continental – Rio Muni -, și  cinci teritorii insulare din interiorul Golfului Guineea. Ca un detaliu picant, Rio Muni nu este epicentrul țării. Este cea mai mare dintre regiuni, însa mare parte din suprafața totală este ocupată de păduri, o arie de conservare apreciată în rândul experților în primate pentru marea varietate de gorile și alte specii de maimuțe. Adevăratul centru al Guineei Ecuatoriale este insula Bioko, situată mai aproape de Camerun decât de Rio Muni, în partea de nord a ținutului continental și gazdă a capitalei Malabo.

Bioko este o frumoasă insulă vulcanică, iar Malabo este un oraș dărăpănat dar fermecător, cu o arhitectură predominant spaniolă, rămasă din perioada colonială, ce vă poate face să credeți că nu sunteți într-un stat african. De fapt, limbile oficiale ale Guineei Ecuatoriale sunt spaniola și franceză, o altă legătura cu foștii coloniști. Ce vă reamintește că sunteți totuși în Africa este gradul ridicat al sărăciei, un flagel care afectează majoritatea covârșitoare a populației. În timp ce Bioko, Corisco și alte insule ale Guineei Ecuatoriale beneficiază de investiții puternice în facilitățile petroliere din golf, acești bani nu se duc la cei săraci. Observatori internaționali, precum Amnesty International, au denunțat în mod repetat Guineea Ecuatorială, ca fiind una din țările în care drepturile omului sunt cel mai brutal încălcate, iar conducerea dictatorială a lui Obiang a reprezentat, în timpul ultimelor trei decenii, una din cele mai corupte și mai violente pe care le-a cunoscut vreodată Africa.

Prin urmare, în timp ce târgurile și piețele din Malabo sunt extrem de animate și pline de curiozități sau covoare extrem de rafinat lucrate, turiștii trebuie să aibă grijă să nu fie furați sau jefuiți în timp ce explorează orașul. Țara este saracă dar nu violentă, așa că infracțiunile sunt totuși minore. Guineea Ecuatorială este o națiune frumoasă și își răsplatește cu vârf și îndesat vizitatorii suficient de curajoși pentru a ieși de pe itinerariile turistice binecunoscute, însă nu reprezintă, în acest moment, o destinație turistică destul de bine cunoscută, astfel că explorarea junglelor sale luxuriante și a insulelor nu este lipsită de pericole. Oficialii fac și ei turismul dificil, cerând în mod frecvent actele la control și așteptându-se să primească tot timpul sume de bani ca mită, străinii îndurând multe reguli corupte, cu legi ce se schimbă în mod frecvent. Infrastructura turistică este aproape inexistentă și călătorii trebuie să fie pregătiți pentru o excursie dificilă. Cei în căutare de aventură vor găsi, într-un final, plajele splendide la care au visat și pădurile tropicale virgine, precum și o faună captivantă, dacă vor reuși să scape de birocrație.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...