Ghid turistic Kenya

Parcul Național Amboseli Parcul Național Amboseli

Kenya și-a atras simpatii încă de la momentul în care primii săi exploratori și coloniști curajoși au revenit spunând povești despre câmpiile nesfârșite ce mișuna de antilope, leii cu reputația negativă de a ataca ocazional oamenii, vârfuri montane semețe și plaje perfecte. Țara este cu siguranță una dintre cele mai cunoscute destinații de safari din Africa, oferind experiențe fără egal de-a lungul parcurilor și rezervațiilor sale naturale: Masai Mara cu fermecătoarele sale pajiști colinare, turmele de elefanți din Amboseli și magnificele peisaje din preajma Văii Marelui Rift. Perioada cea mai bună pentru safari este la mijlocul anului, atunci când antilopele migrează traversând Kenya – o priveliște nemaipomenită, cu milioane de animale în călătoria lor epica de-a lungul continentului în căutare de noi rezerve de hrană.

Diversitatea reliefului este reflectată și în grupurile culturale distincte, chiar dacă populația Masai este cea care interesează cel mai mult turiștii în căutare de imagini clasice ale identității africane din Kenya. Linia de coastă oferă propriile sale comori, cu plaje și resorturi excelente, multe recife de corali de explorat, toate ușor accesibile prin intermediul zborurilor spre Mombasa, cel mai vechi oraș si al doilea cel mai mare al țării. Vizitatorii sosiți din emisfera nordică vin aici pentru a lua o pauză de la climatul friguros, iar clima tropicală, aproape perfectă a Kenyei, furnizează atât de mult doritele zile însorite pe toată durata anului. La fel ca și Camerunul, Kenya poate primi, la rându-i, supranumele de „Africa într-o singura țară”.

Cea mai bună perioadă pentru a vizia Kenya este între iunie și septembrie, lunile de iarnă de aici, atunci când, atât temperaturile, cât și precipitațiile, sunt la cele mai mici niveluri. Februarie și martie pot deveni foarte călduroase și umede, chiar dacă aceasta este perioada perfectă pentru a admira marile migrații.

Între atracțiile recomandate ale Kenyei putem să menționăm Muzeul Karen Blixen, situat lângă capitala Nairobi , pentru a învăța despre viața femeii de origine daneză ce a stat la baza filmului Out of Africa (Departe de Africa – 1985, cu Meryl Streep). Parcul Lacului Nakuru oferă imaginea miilor de flamingo roz, a leoparzilor solitari și a leilor, în timp ce Parcul Național Amboseli este renumit pentru turmele de elefanți ce colindă savana la poalele munților Kilimanjaro. Din acest punct de vedere excelează și rezervațiile celebre Serengeti și Masai Mara. Pentru iubitorii de plajă și scufundări, probabil cel mai potrivit loc de vacanță se găsește în preajma plajelor din Malindi, o destinație excelentă și pentru pescarii împătimiți.

Țara ce oferă peste 65 de parcuri și rezervații naturale, cu peste 40 de grupuri etnice și două limbi oficiale – engleza și swahili -, Kenya, cu toate animalele și frumusețea sa naturală, diversitatea etnică și contradicțiile ce derivă de aici, oferă cea mai bună imagine a Africii, continentul dedicat excursiilor de tip safari.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...