Ghid turistic Insulele Canare

La Gomera, una din Insulele Canare La Gomera, una din Insulele Canare

Cu origini vulcanice și scăldate de soarele puternic în mare parte a anului, Insulele Canare oferă o diversitate de peisaje, de la floră subtropicală la păduri dense de pin, de la dune spectaculoase de nisip la munți semeți. Cele mai populare destinații sunt insulele mai mari, începând cu Gran Canaria, Tenerife sau Lanzarote, Fuerteventura sau La Palma, însă de vizitat sunt și cele două insule mai mici, Hierro și Gomera.

Linia de coastă a arhipelagului Canare oferă nu mai puțin de 257 de kilometri de plajă, în timp ce interiorul ne încântă cu cele 4 parcuri naționale, 4 rezervații ale biosferei, 140 de alte zone protejate, precum și cel mai înalt munte al Spaniei, Pico del Teide – 3.718 metri. Chiar dacă Tenerife este cea mai mare dintre insule, orașul principal este situat pe insula Gran Canaria – Las Palmas de Gran Canaria. Doar această insulă primește anual peste patru milioane de vizitatori și este considerată atracția principală, în special datorită resorturilor turistice litorale, precum Maspalomas sau Meloneras.

Lanzarote, cu cele 300 de conuri vulcanice ale sale, este cea mai estică insulă a arhipelagului, a fost declarată în întregime obiectiv protejat UNESCO și promovează eco-turismul. Gomera este micuță și mai puțin dezvoltată, accesibilă în urma unei scurte călătorii cu feribotul de pe insula Tenerife, în timp ce La Palma, cu verdele ei aprins, poate fi considerată, poate, cea mai frumoasă dintre insule, o destinație populară în special în rândul iubitorilor de natură. Cea mai vestică dintre insule este El Hierro, ce recepționează anual doar o mână de turiști, fiind și cea mai expusă la intemperiile oceanului Atlantic.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...