Ghid turistic Formentera

Farul din Formentera Farul din Formentera

Turismul de pe teritoriul insulei Formentera a primit un ajutor nesperat din partea unei companii de bere din Spania si a devenit, din acel moment, imaginea tanarului hipiot in cautare de distractie, mult soare si plaja. Bineinteles, insula Formentera este cunoscuta ca si destinatie turistica cu mult inainte de reclama din 2009 si fara indoiala exista motive serioase pentru a-ti dori sa o vizitezi: plaje uluitoare, un parc natural cu peste 200 de specii de pasari, facilitati pentru scufundari care rivalizeaza cu cele din Caraibe, refugii rustice si o atmosfera mult mai relaxata decat oricare alta insula din intregul arhipelag al Balearelor. Exista chiar un zvon care spune ca Seychelles are in propria reclama inserate poze cu plajele din Formentera. Zvon sau nu, daca vizitati insula, o sa intelegeti de unde vine asemuirea.

Incepand cu plajele, aveti la dispozitie mai mult de 80 de kilometri de coasta, din care cel putin 30 de kilometri cu nisip alb si fin. Daca aveti ocazia sa va plimbati de-a lungul zonei de coasta, indiferent de locul in care v-ati afla, veti avea posibilitatea sa va intoarceti cativa metri si sa intrati pe una din plaje. Astfel, geografia insulei Formentera, cu ale sale istmuri marunte care intra in uscat in cele doua platouri, ne spune ca nu suntem niciodata departe de o plaja. Cele mai populare plaje din Formentera sunt: Cala Saona, Platja de Migjorn, Llevany, Ses Illetes, Cavall d’en Borras, Tramuntana and Ses Platgetes. In afara de acestea, mai exista o plaja pe o insula privata, in partea de nord a Formenterei, s’Esplenador.

In afara de plaje si mult soare, Formentera mai dispune si de cateva mici localitati fermecatoare, cu restaurante si baruri decente, magazine de unde puteti achizitiona obiecte facute din ceramica, cateva fabrici de produse de panificatie si o mana de exemple arhitecturale deosebite. In plus, ceea ce conteaza cu adevarat este sa va incadrati in atmosfera placuta de aici.

Capitala Formentera este micul oras Sant Francesc, faimos pentru biserica sa construita intr-un stil mai degraba practic decat estetic, avand ca principal obiectiv, la un moment dat in istorie, apararea contra atacurilor piratilor veniti din Marea Mediterana. Alte localitati care merita vizitate sunt Sant Ferran, Es Calo, Es Pujols si El Pilar. Dintre acestea, Es Pujols seamana cel mai mult cu un resort turistic veritabil. In cazul El Pilar, va sfatuim sa va luati o sticla cu apa cu voi, daca doriti sa mergeti pe biciclete pana acolo. Aveti de urcat o colina destul de istovitoare.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...