Ghid turistic Insulele Pitcairn

Partea de est a insulei mari Partea de est a insulei mari

Câteodată, atunci când viaţa devine tensionată şi stresantă, cel mai bun lucru pe care-l putem face este să ne găsim relaxarea într-o locaţie izolată şi inaccesibilă, departe de aglomeraţia şi problemele vieţii de zi cu zi. Nu vă gândiţi că este uşor să ajungeţi acolo dar, o dată ajunşi, cu siguranţă că vă veţi bucura de calm şi de linişte. Un astfel de loc îndepărtat şi izolat sunt Insulele Pitcairn, unul dintre cele mai retrase destinaţii locuite de pe mapamond. Dacă totuşi doriţi o vacanţă acolo, aveţi nevoie să vă aranjaţi cazarea din timp, la una din cele 9 familii care locuiec în Pitcairn şi de o aprobare scrisă din partea guvernului britanic, teritoriile reprezentând ultima colonie britanică din partea de sud a Pacificului.

Pitcairn este singura insulă populată din arhipelag, numită astfel dupa Robert Pitcairn, copilul de 15 ani care a zărit-o pentru prima dată în 1767. Celelalte trei insule sunt atoli vulcanici: Henderson, insulă intrată în patrimoniul universal UNESCO pentru varietatea florei şi faunei, specifice zonei, Oeno şi Ducie.

Nu există aeroporturi sau facilităţi de aterizare, singura modalitate de a ajunge aici fiind cu vaporul din Polinezia Franceză. Există şi câteva companii de iahturi care oferă un număr limitat de locuri pentru cursele spre Pitcairn. Principala formă de transport pe insulă rămâne ATV-ul.

Poate cea mai însemnată atracţie turistică din Pitcairn este epava corabiei Bounty, ale cărei rămăşiţe pot fi studiate la micul muzeu din capitala Adamstown. Epava poate fi explorată în golful care-i poartă numele, aflându-se la doar 3 metri sub nivelul mării. Insula, a cărei suprafaţă se străbate pe jos în 30 de minute, poate fi admirată din vârfurile Highest Peak şi Garnet’s Ridge. După o călătorie de câteva zile până acolo, ar fi păcat să vă uitaţi aparatele de fotografiat acasă!

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...