Ghid turistic Insulele Solomon

Insula Mbambanga Insula Mbambanga

Sunteţi aventurieri în căutare de experienţe autentice melaneziene în partea de sud a Pacificului? Îndreptaţi-vă spre Insulele Solomon, un arhipelag alcătuit din şase insule montane mai importante, 900 de insule vulcanice, atoli şi recife lungi de corali, situate în partea de nord a Australiei. Capitala Honiara se află pe insula Guadalcanal, cea mai mare din arhipelag, acoperind 5.000 kmp.

Aici veţi găsi cele mai multe facilităţi de cazare, începând cu căsuţe de vacanţă cochete până la resorturi turistice cu hoteluri şi cazinouri luxoase. Alte insule cu suprafeţe notabile mai sunt Makira (sau Malaita), New Georgia, Vella Lavella, Rennell şi San Cristobal. Interiorul acestor insule mai mari sunt acoperite de vegetaţie luxuriantă, dispunând de peste 230 de specii de orhidee şi alte flori exotice, unele dintre ele găsite doar aici.

Insulele Solomon se bucură de un climat tropical umed, cu o medie de temperatură în jurul valorii de 27 de grade Celsius. Vânturile ecuatoriale bat din decembrie până în martie, aducând cu ele precipitaţii abundente şi temperaturi foarte ridicate. Din aprilie până în noiembrie alizeele care bat din partea de sud – est răcoresc insulele şi reduc temperaturile, dar nu în mod semnificativ. Cea mai bună perioadă pentru a vizita Insulele Solomon este iulie – septembrie.

Scuba-diving este una dintre principalele motive pentru care mii de turişti se întorc aici în fiecare an. Se pot închiria ambarcaţiuni din cele mai diverse, care să vă transporte spre cele mai special locuri unde se poate practica această activitate spectaculoasă. Merită menţionate insulele Gizo şi Uepi, aflate în partea exterioară a celei mai mari lagune din lume, precum şi Shark Point, unde veţi găsi, cu ajutorul personalului bine antrenat, o multitudine de peşti şi câteva specii de rechini.

Pescuitul este iar o activitate foarte populară în rândul turiştilor, practicat în special în laguna Vonavona, Mavo Eco Fishing Lodge, insula Papatura, Gatokae sau Gizo. Un punct de atracţie deosebit este reprezentat de mozaicul de cascade răspândite pe suprafaţa insulelor Solomon, dintre care putem evidenţia Mataniko (şi peşterile din jur), Tenaru şi Kahove (cea mai îndepărtată, la aproximativ 6 ore distanţă).

Un paradis tropical mai frumos şi de neafectat de turismul de masa este greu de imaginat. Fie că eşti pentru prima dată în insule, fie că eşti un împătimit care se întoarce aici în fiecare an sau îţi petreci luna de miere aici, fii sigur ca vei găsi în Insulele Solomon orice ai visat să aibă o vacanţă perfectă. Observaţi caracterul tăcut şi totuşi prietenos al localnicilor, respectaţi-le tradiţiile vechi şi conservaţi, pe cât posibil, acest frumos şi virgin colţ de lume.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...