Ghid turistic Insulele Turks și Caicos

Plajă tipică în Insulele Turks Plajă tipică în Insulele Turks

Observatul piscilor de mare sau al balenelor, vacanţele nebune pe plajă, scufundări, snorkelling, sporturile de apă, golfuri albastre sau turcoaz, o vreme tropicală minunată, plaje de nisip albe ca laptele şi toate tipurile de aventuri în aer liber – toate compun un mic paradis ascuns al planetei noastre. Despre ce destinatie este vorba? Este descrierea perfecta a Insulelor Turks şi Caicos, locul cel mai potrivit pentru a vă trezi dorinţa de a petrece o perioadă de neuitat – pe scurt, o atracţie irezistibilă.

Aceste două mai puţin cunoscute insule din Caraibe sunt continuarea lanţului de insule din arhipelagul Bahamas şi consistă şi din alte 30 de insuliţe mai puţin importante. Colierul de recife de corali vibrează in jurul acestora, pentru a completa frumuseţea insulelor Turks şi Caicos, fiind unele dintre cele mai lungi din lume şi creând cele mai bune condiţii pentru scufundări.

Vacanţa voastră în Insulele Turks şi Caicos va fi una atractivă şi interesantă, petrecându-vă majoritatea timpului în aer liber şi profitând de tot ce au insulele de oferit, de la sporturile de apă la excursiile pe caiac, admirând frumuseţea unică a resorturilor turistice şi vilelor private minunate, mergând la cumpărături pentru a achiziţiona acel suvenir special care va sta mărturie prezenţei voastre aici, luând cina în restaurantele romantice sau bronzându-vă la soare, întinşi fără nicio grijă pe un şezlong, cu un cocktail rece în mână.

Numărul mare de epave prezente în apele din largul insulelor, pereţii subacvatici de stâncă şi recifele de corali multicolore vor face din scufundările de aici mult mai interesante şi mai demne de ţinut minte. Ţestoasele de mare pot fi întâlnite aproape în orice perioadă a anului iar balenele vizitează regiunea în fiecare iarnă. Apele calde, tipice Caraibelor, sunt perfecte pentru pescuitul sportiv, indiferent de sezonul vacanţei voastre. Cea mai bună perioadă pentru a prinde mult râvniţii marlini albaştri, unul dintre cele mai apreciate trofee pentru orice pescar profesionist sau amator, este vara.

Insulele Turks şi Caicos nu sunt renumite numai pentru sporturile de apă, dar şi pentru excelentele terenuri de golf. Terenurile ideale de golf de aici, atmosfera rurală dar luxoasă a insulelor şi echipamentele excelente care pot fi procurate aici, fac din insule locul perfect pentru golf. Prin urmare, dăcă sunteţi un pasionat al acestui sport aristocratic, sunteţi invitaţi să încercaţi resorturile de aici. După un joc de golf, dacă mai aveţi încă puterea şi dorinta de a lua parte la alte activităţi sportive, terenurile de tenis de câmp vă stau la dispoziţie. O vizită pe uimitoarea insula Big Ambergris Cay vă oferă posibilitatea de a admira frumuseţea plajelor, culoarea albă, aproape imaculată a nisipului şi beneficia de liniştea de aici, potrivită pentru elita turiştilor şi oferind o multitudine de modalităţi de recreere.

Totuşi, principalele atracţii ale insulelor rămân plajele – Sapodilla Bay, potrivită pentru orice tip de turist, chiar şi familiilor însoţite de copii, datorită apeleor sale liniştite şi adăpostite; Malkolms Beach Road, o experienţă electrizantă pentru cei în căutare de aventură; Long Bay – o vastă întindere de coastă cu un superb nisip alb; Grace Bay, cu impresionantul său nisip strălucitor şi apele mai învolburate; Governors.

În ansamblu, este imposibil să vizitaţi tot ce insulele Turks şi Caicos au de oferit, frumuseţea şi farmecul acestora, într-o singură vizită. Pentru a profita la maxim de experienţele oferite de fiecare dintre aceste insule, va trebui să vă întoarceţi din nou şi din nou aici, să aflaţi şi să vedeţi mai multe în această noua senzaţie tropicală a turismului mondial.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...