Ghid turistic Lesotho

Trecătoarea Sani Trecătoarea Sani

Înconjurat de Africa de Sud din toate părţile, dar separat de ea prin uriașele lanţuri montane Drakensberg şi Maluti, regatul alpin Lesotho este mic în dimensiuni, cu o formă rotunjită, situat pe un platou de peste 1.000 de metri înălţime, cu piscuri ce ating altitudini de 3.000 de metri. Pasul Sani este cea mai spectaculoasă cale de acces dinspre Parcul Naţional Drakensberg din Africa de Sud şi este rampa de lansare spre ruta pitorească prin „acoperişul Africii”, furnizând privelişti uimitoare ale ambelor lanţuri montane.

Descrise în mod tradiţional ca „regatul din ceruri”, platourile semeţe sunt caracterizate de peisajele montane maiestuoase, un aer de munte curat şi serenitatea tradiţiilor păstrate de populaţia autohtonă. Drumeţiile în spatele drăgălaşilor ponei sunt, poate, cea mai originală modalitate de a explora platourile înalte ale Lesotho, vizitând satele izolate din Basotho, împrăştiate de-a lungul colinelor înverzite, unde cascadele ornamentează relieful stâncos din împrejurimi, iar curcubeele multicolore, ceaţă aproape mistică şi izvoarele limpezi se încrucişează de-a lungul întregului teritoriu. Regiunea este perfectă şi pentru cei ce doresc să-şi testeze capabilităţile şi rezistenţa călătorind pe jos, cu sute de kilometri de trasee solitare, o abundenţă incredibilă de păstrăvi în apele sale curgătoare şi asigurarea că vor fi întotdeauna bine primiţi de oamenii calzi ce populează cătunele alpine din munţii accidentaţi. Platoul central este gazda celei mai înalte cascade din sudul Africii – Maletsunyane, de lângă Semonkong (care înseamnă, de fapt, „locul fumului”) şi care răbufneşte de la o înălţime de aproape 200 de metri pentru a forma una din cele mai spectaculoase imagini în timpul sezonului umed.

De la înălţimea Munţilor Maluti, terenul descinde spre zonele mai joase din partea de vest, acolo unde se găsesc toate oraşele importante şi unde trăiesc două treimi din populaţie. Maseru, capitala Lesotho, este un oraş fascinant, plin de contraste, între viaţa modernă şi cea tradiţională. Călăreţii înveşmântaţi în pături evită aglomeraţia din trafic în drumul lor spre pieţele oraşului, iar produsele de artizanat sunt afişate de-a lungul aleilor aglomerate, în apropierea clădirilor moderne de sticlă, populate de sediile companiilor mai pretenţioase.

Perioada petrecută în Lesotho permite turiştilor să explore o ţară africană cu un farmec deosebit, un regat de o frumuseţe neştirbită şi o cultură neschimbată, ce pare că va rămâne naturală şi neafectată de turismul de masă mult timp de acum încolo.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...