Ghid turistic Kuweit

Capitala ononimă a țării Capitala ononimă a țării

Statul islamic Kuweit, situat în Orientul Mijlociu, în partea de nord-vest extrem a Golfului Persic, este cumva pus în umbră și copleșit de vecinii săi mai faimoși, Iran, Arabia Saudită și în special de către Irak. Cu toate acestea, acest teritoriu plat și aparent fără caracteristici speciale, începe să atragă turiști și oameni de afaceri din vest, în special americani. Vizitatorii de astăzi ai Kuweitului sunt din cei suprasaturați de aventură, căutând experiențe ce nu au nimic de-a face cu adrenalina, însa au legătura cu explorarea unei culturi musulmane mai putin radicale, a unei țări ce trece printr-o reconstrucție totala, post-belică.

În ciuda turbulențelor din istoria recentă, Kuweitul de astăzi începe, încă o dată, să reflecte statutul său de națiune bogată în petrol. În 1990, Irakul reclama Kuweitul ca pe o a 19-a provincie a sa, dar atunci când irakienii au fost expulzați de alianța condusă de Statele Unite, în scurtul război ce a avut loc în 1991, țara s-a separat de vecina sa amenințătoare prin intermediul unui zid de-a lungul granițelor comune.

Capitala ruinată cu același nume s-a ridicat ca o pasăre Phoenix din propria cenușă, pentru a deveni o metropolă gălăgioasă, cu câțiva zgârie-nori, numeroase hoteluri de lux și parcuri deosebit de frumoase dispuse de-a lungul bulevardelor principale. Principala atracție a orașului sunt Turnurile Kuweit, vizibile încă din portul în care tancurile petroliere vin și pleacă, acostând de-a lungul sutelor de cargoboturi și vapoare de croazieră. Kuweit este privit acum ca o destinație sigură, cu o multitudine de puncte de interes turistic, nu doar în orașul Kuweit, ci și în împrejurimi, începând cu platoul mai arid, deșertic, până la zona fertilă de coastă și cele nouă insule mai mici din larg.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...