Muzeul figurilor de ceară Madame Tussaud Londra

Kylie Minogue de ceară în Madame Tussauds Kylie Minogue de ceară în Madame Tussauds

Detalii Londra

Muzeul Madame Tussaud, faimos pe plan mondial pentru figurinele din ceara care imita foarte bine diferitele personalitati ale lumii, este una dintre cele mai populare atractii turistice din Londra si este usor de spus de ce.

Figurinele constant actualizate din lista celor mai bogati si mai celebri, vechi sau moderni, fac dintr-o simpla vizita la Muzeul Madame Tussaud o experienta memorabila pentru vizitatorii din intreaga lume.

Istoria atractiilor muzeului Madame Tussaud este una bogata si fascinanta, inceputa la Paris, inca din 1770. Aici a invatat Madame Tussaud sa modeleze primele ei chipuri de ceara, ca nimeni altcineva, indrumata de mentorul ei, doctorul Philippe Curtius. La varsta de 17 ani, la Palatul Versailles de langa Paris, ea a devenit tutorul surorii regelui Ludovic al XVI-lea, in materie de arte frumoase. In timpul Revolutiei Franceze, pentru a-si demonstra supunerea fata de nobilii francezi, este obligata sa modeleze chipuri mortuare pentru condamnatii la moarte. Madame Tussaud soseste in Marea Britanie la inceputul secolului al XIX-lea, impreuna cu cateva modele revolutionare de ceara, infatisand personalitati si eroi ai vremii.

Favoritele actuale ale turistilor sunt modelele reprezentandu-i pe Kylie Minogue, intr-o postura provocatoare tipica si pe Samuel L. Jackson sau Julia Roberts, ale caror priviri staruitoare si patrunzatoare, sunt la fel ca si pe micile sau pe marile ecrane.

In afara de prezentarea obiectelor de ceara, exista si altfel de activitati in cadrul Muzeului Madame Tussaud din Londra, care si-au castigat faima in timp, precum legendara camera a groazei (Chamber of Horrors in limba engleza), care a furnizat o viziune infricosatoare asupra lumii criminale de peste 200 de ani. Alte atractii principale sunt Grand Hall, camera care cuprinde capete regale din toate lumea, in functie de perioada in care au condus, incluzand-o aici si pe regina Angliei, Elisabeta a II-a si Spirit of London, unde veti fi plimbati printre peisaje, sunete si mirosuri ale capitalei Regatului Unit intr-o perioada de 400 de ani.

Detalii obiectiv turistic

 • Adresa

  Marylebone Road, Londra, NW1 5LR

 • Transport

  cu metroul in statia Baker Street, pe liniile Bakerloo, Circle, Jubilee, Metropolitan si Hammersmith & City;
  cu autobuzul liniile 13, 18, 27, 30, 74, 82, 113, 139, 189, 205, 274 si 453.

 • Telefon
  +44(0)871.894.3000
 • Website
 • Orar

  difera, in functie de perioada din an, in general de la 09:00 sau 09:30 la 17:30 sau 18:00. Mai multe informatii pe website.

 • Tarif

  adult: in jur de 30 lire sterline; copiii beneficiaza de reduceri, in functie de varsta. Exista discounturi importante in functie de perioada din zi sau din an in care doriti sa il vizitati. Ofertele pe site-ul muzeului.

Ultimele obiective turistice

Silueta deosebită a Atomiumului din Bruxelles

Atomium

Proiectat drept simbolul și pavilionul principal al Târgului Mondial de la Bruxelles din 1958, acest atom uriaș de 10...
Interiorul gotic al bisericii

Santa Maria sopra Minerva

Cine ar ghici că în spatele fațadei masive de secol al XVII-lea a Santa Maria sopra Minerva se află singura biserică ...
Turnul Eiffel văzut de pe Sena

Turnul Eiffel

A fost odata cea mai inalta constructie de pe pamant. Turnul Eiffel este, probabil, cel mai cunoscut obiectiv turisti...
Interiorul Musée Alsacien

Musée Alsacien

Musée alsacien (muzeul Alsaciei) este un muzeu din departamentul francez Bas-Rhin. A fost inaugurat pe 11 mai 19...