Muzeul de Știință Londra

Intrarea dinspre Exhibition Road în Muzeul de Știință Intrarea dinspre Exhibition Road în Muzeul de Știință

Detalii Londra

Muzeul de Stiinta din Londra este in stransa legatura cu Muzeul de Istoria Naturala din apropiere. Sunt literalmente unul langa celalalt si, desi prezinta exponate diferite din foarte multe puncte de vedere, ele sunt in mod indisolubil legate.

Ar fi neobisnuit daca ati merge sa vizitati unul dintre ele, fara a face o vizita si celuilalt. Totusi, in cazul in care doriti sa le vedeti pe ambele, ar trebui sa mariti pasul, pentru a nu risca sa ratati cateva exponate esentiale sau potential interesante.

Si nu veti dori sa ratati nimic din ceea ce are de oferit Muzeul de Stiinta din Londra. Imediat ce intrati, sunteti transportat inapoi in istorie, la primele zile de folosire a aburului pentru functionarea vechiculelor pe roti. Mergand inapoi in anii 1750, calatoriti pana in zilele noastre si remarcati transformarile si felul in care modernizarea a modelat industria masinilor. Continuati prin galeriile dedicate spatiului, telecomunicatiilor si calculatoarelor; aici puteti vedea ordinea cronologica a aparitiilor platformelor pentru jocuri pe calculator, incluzand clasicele Game Boy, Sega Megadrive si Super Nintendo. Pentru adevaratii fani ai jocurilor, puteti incerca sa incercati un joc Pong impreuna cu prietenii.

Un loc foarte interesant este reprezentat de galeria numita „The Secret Life of the Home” sau „viata secreta a locuintelor”, unde obisnuitele electrocasnice sau diferite unelte necesare fiecarei locuinte sunt prezentate pentru a fi luate in considerare. Si, pentru ca luam foarte multe lucruri de-a gata, merita sa vedeti cum functioneaza si cum sunt alcatuite noile aspiratoare sau CD playerele, cuptoarele cu microunde, lacatele sau chiar alarmele. Atractia absoluta a Muzeului de Stiinta din Londra este, fara indoiala, Launchpad, un loc dupa care in special copiii se dau in vant. Launchpad a fost gazduit de muzeu de foarte multe decenii insa doar recent a fost relocat in cadrul acestuia si modernizat. Este locul de joaca al muzeului, latura interactiva a activitatilor de aici. Trageti de manete, apasati pe butoane, formati numere de telefon, alegeti sa faceti ceva doar pentru a vedea cum obiectele vor reactiona, in numele experimentelor stiintifice amestecate cu doze mari de amuzament. Cel mai bine ar fi sa alegeti Launchpad ca ultima destinatie din cadrul muzeului.

O atractie majora pentru copii, dar si pentru adultii de toate varstele, Muzeul de Stiinta din Londra este o explorare de o zi a unui mediu plin de cunostinte folositoare. Atmosfera de aici este relaxanta si placuta, exponatele putand fi vazute intr-un ritm care va este la indemana. Toate acestea pe gratis, facand din Muzeul de Stiinta locul perfect pentru o escapada de o zi in oras.

Detalii obiectiv turistic

 • Adresa

  Exhibition Road, South Kensington, Londra, SW7 2DD

 • Transport

  cu autobuzul liniile 14, 49, 70, 74, 345, 360, 414, 430 si C1;
  cu metroul statia South Kensington, liniile District, Circle si Piccadilly.

 • Telefon
  020.7942.4000
 • Website
 • Orar

  in fiecare zi, cu exceptia perioadei Craciunului: 10:00 – 18:00; ultima intrare 17:30

 • Tarif

  gratuit, cu exceptia unor expozitii temporare, simulatoarelor si a cinematografului 3D

Ultimele obiective turistice

Silueta deosebită a Atomiumului din Bruxelles

Atomium

Proiectat drept simbolul și pavilionul principal al Târgului Mondial de la Bruxelles din 1958, acest atom uriaș de 10...
Interiorul gotic al bisericii

Santa Maria sopra Minerva

Cine ar ghici că în spatele fațadei masive de secol al XVII-lea a Santa Maria sopra Minerva se află singura biserică ...
Turnul Eiffel văzut de pe Sena

Turnul Eiffel

A fost odata cea mai inalta constructie de pe pamant. Turnul Eiffel este, probabil, cel mai cunoscut obiectiv turisti...
Interiorul Musée Alsacien

Musée Alsacien

Musée alsacien (muzeul Alsaciei) este un muzeu din departamentul francez Bas-Rhin. A fost inaugurat pe 11 mai 19...