Ghid turistic Lorient

Primăria din Lorient Primăria din Lorient

Al patrulea cel mai mare oras al Bretaniei, Lorient se intinde in jurul unui port natural imens, protejat de apele oceanului de Ile de Groix si localizat strategic la jonctiunea dintre raurile Scorff, Ter si Blavet. Un port functional chiar si astazi, chiar daca pare putin deprimant, a fost odata baza flotei colonialiste franceze, fondat in secolul al XVII-lea de Compania Indiilor pentru operatiuni comerciale. In afara numelui, nu au mai ramas multe care sa sugereze bogatiile sosite odinioara aici. In timpul ultimului razboi, Lorient a fost o tinta majora pentru aliati, insa germanii l-au aparat pana la marele final, iar la momentul in care s-au predat, in mai 1945, orasul era complet distrus. Singurele ramasite importante sunt docurile pentru submarine, extinse ulterior de francezi pentru propriile submarine nucleare.

Un fost trauler de pescuit acostat in portul de agrement, La Thalassa, astazi serveste ca muzeu interactiv al experientelor oceanice contemporane. Diferitele zone ale puntilor sale urmaresc sa ilustreze viata capitanilor navei, celor responsabili de pescuit si de navigatie si a unui oceanograf. Peste estuar, in Port Louis, Musee de la Compagnie des Indes este un templu sumbru al imperialismului. Timpul poate curge intr-un mod mai placut daca sunteti la bordul unei ambarcatiuni, fie in estuar spre Hennebont, fie pe Ile de Groix. Aceasta stanca abrupta si lunga de opt kilometri este cumva o varianta mai mica a Belle Ile si contine cateva plaje superbe, motiv suficient pentru a incuraja vizitatorii de peste zi.

Oficiul turistic, situat langa portul de agremenet pe quai de Rohan, va poate oferi informatii despre calatoriile pe care le puteti intreprinde pe mare, pentru a va putea organiza singuri eventualele excursii. Daca vizita voastra nu coincide cu perioada de desfasurare a festivalului, aveti de ales dintr-o multime de hoteluri. Intre cele mai bune variante de cazare din centru, putem mentiona cele doua hoteluri de pe rue Lazare Carnot, Hotel Victor Hugo si Hotel d’Arvor. Dintre restaurantele centrale de calitate recomandam Yesterday’s de pe cours de la Bove nr. 1, o braserie de langa primarie si Le Cafe Leffe, in aceeasi cladire cu oficiul turistic, bine aprovizionat cu peste si fructe de mare.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...