Ghid turistic Morbihan

Menhirele (megaliții) din Carnac, Morbihan Menhirele (megaliții) din Carnac, Morbihan

Situat in sudul regiunii Britania, departamentul Morbihan se mandreste cu atractii turistice vechi de sute de ani. Intreaga zona este intesata cu structuri megalitice, facand din aceasta unul dintre cele mai impresionante situri arheologice din lume. Cu numarul mare de menhire si dolmene, acest sit este un adevarat monument neolitic.

Zonele Carnac si Locmariaquer in special, prezinta sute de astfel de structuri, care rivalizeaza cu celebrul Stonehenge. Ca si in cazul Stonehenge, din cauza numarul mare de vizitatori care doresc sa atinga exponatele, mai ales in perioada turistica de varf, accesul la ele a fost limitat. Ele sunt inca vizibile de pe traseele si potecile special create in acest sens si valoarea nu le este, nicicum, stirbita. Totusi, daca privitul rocilor nu va umple de entuziasm, exista mult mai mult in Morbihan decat menhire si dolmene.

Destinatii pe coasta

Ca majoritatea Britaniei, Morbihan este localizat de-a lungul coastei si include doua porturi principale, Port de Cruesty si Port Navalo, locuri de acostare pentru cei care calatoresc pe apa, precum si pitorescul Trinite sur Mer. Datorita pozitionarii sale, Morbihan beneficiaza de mai multe plaje, populare in randul turistilor dar si populatiei locale. Cu toate acestea, perioada turistica de varf poate fi foarte aglomerata si, urmare a acestui fapt, serviciile turistice pot fi costisitoare.

Zona de coasta a departamentului are si un numar de insule, care pot fi vizitate pe apa. Excursiile spre acestea sunt o activitatea frecventa in Golful Morbihan. Legenda spune ca ar fi 365 de insule, una pentru fiecare zi a anului. In realitate, exista intre 30 si 40 de insule, printre care putem enumera: Belle Ile, Ile aux Moines, Ile Houat si Ile d’Arz.

Statiuni naturale

Inaintand in interiorul departamentului, gasim statiunea Quiberon, aflata chiar la sud de Carnac si care atrage un numar mare de turisti in fiecare an. De asemenea, in jurul intregii zone exista o multime de orasele, precum Vannes, Auray si Saint-Goustan. Pentru cei cu interese mai mult istorice in regiune, gasim vechiul loc de pelerinaj Sainte-Anne d’Auray, mai la nord.

Alta atractie interioara, la sud de Josselin, este si Castelul Joselin, a carui arhitectura este ca un magnet pentru turisti. Aproape de acest loc, gasim si orasul Rochefort-en-Terre sau La Roche-Bernard, precum si biserica din Saint-Gildas-de-Rhuys, care sporeste popularitatea istorica a zonei.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...