Ghid turistic Macedonia de Nord

Ohrid în Macedonia de Nord Ohrid în Macedonia de Nord

Macedonia de Nord este o țară antică, în căutare de o identitate modernă. Începând cu sfârșitul războiului civil din 1991, Macedonia poate pretinde că este cea mai pacifică republică ce s-a desprins din fosta Iugoslavie, iar vizitatorii sosiți aici vor experimenta una dintre cele mai sigure și mai atractive țări ale Europei.

Macedonia este paradisul cățărătorilor, al cicliștilor, schiorilor și alpiniștilor, datorită celor 80 de procente de teren montan ce îi acoperă teritoriul. Numeroasele sale lacuri și râuri nepoluate atrag, de asemenea, pescarii, în timp ce ruinele romane și arta religioasă invită iubitorii de culturaă să învețe ceva nou, o față diferită și proaspătă a vechii Europe. Principala atracție a Macedoniei este Lacul Ohrid, la granița de sud-est, cu Albania. Acesta este cel mai adânc lac al Europei și unul dintre cele mai vechi ale lumii. Între mijlocul lunii iulie și sfârșitul lunii august are loc Festivalul de Vară Ohrid, cel mai potrivit moment pentru a asculta muzica macedoneană, de a-i degusta preparatele culinare și de a-i cunoaște oamenii, în toată gloria lor.

Capitala este orașul Skopje, un microcosmos cu adevărat plăcut al numeroaselor farmece macedonene. Există multe relicve istorice, fortărețe medievale și un bazar în stil otoman aglomerat și interesant. După lăsarea întunericului, faimoasa viață de noapte din Skopje transformă orașul într-unul plin de muzică live și cluburi vibrante. Mavrovo, la 60 de kilometri est de Skopje, este un resort de schi excelent, din păcate subevaluat, situat într-un minunat decor montan. Bitola, al doilea cel mai mare oraș al țării, este cunoscut pentru cultura sa de cafenea și moștenirea otomană.

Transportul de-a lungul și de-a latul Macedoniei de Nord este relativ facil, cu câteva drumuri naționale destul de bine puse la punct, traversate de numeroase linii locale de transport și punctate de facilități pentru închirierea unor vehicule, la prețuri destul de avantajoase. Trenurile sunt curate, ieftine și lente – pe de-o parte, poate că veți întârzia, pe de altă parte, veți avea timp să admirați pe de-a-ntregul minunatul peisaj natural.

În acest moment, Macedonia poate fi considerată o destinație din afara itinerariilor europene cunoscute, dar având la dispoziție acest amestec imbatabil de viață sălbatică, cultură și oameni calzi, această destinație turistică poate deveni, în scurt timp, următoarea mare surpriză a Europei. Pentru cei ce doresc să exploreze ceva nou, Macedonia este locul ideal.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...