Ghid turistic Maldive

Insula Huruvalhi, atolul Raa Insula Huruvalhi, atolul Raa

Insulele Maldive sunt, de fapt, o colecție de corali, grupată în 26 de atoli. Dintre aceștia, 10 sunt deschiși turismului și aproape 90 dintre insulele individuale sunt resorturi turistice exclusiviste. Chiar dacă a fost serios afectat de ultimul tsunami notabil, din decembrie 2004, micul stat insular s-a refăcut, fiind pregătit pentru a fi considerat, din nou, o destinație turistică de top, în rândul turiștilor amatori de relaxare supremă și scufundări la superlativ.

Maldivele sunt, într-un anumit fel, un loc ciudat. Mare parte din locuitori au un caracter musulman fervent, totuși, resorturile turistice dispun de un anumit grad de civilizație, asemănător societăților vestice, mai permisiv. Majoritatea covârșitoare a vizitatorilor achiziționează pachete de tip „all inclusive” și își petrec timpul pe una din insulele-resort, la alegere, lenevind la soare pe plajele virgine, învațând surfing sau explorând recifele impresionante de corali alături de un instructor de scufundări. Cele mai bune resorturi turistice de aici sunt Kuramathi (mai potrivit pentru vacanțele in familie), Banyan Tree (pentru eleganță) și Baros (pentru lux), însă există și multe alte alternative de unde puteți să alegeți, fără să fiți dezamăgiți.

Pentru cei ce preferă să călătorească individual, capitala Male merită o vizită scurtă: un oraș aglomerat, de profil islamic, dar modern, înțesat de bazaruri ce ademenesc oaspeții resorturilor prin culorile sale. Cea mai bună perioadă de a vizita Maldive este sezonul uscat, între noiembrie și aprilie, chiar dacă prețurile atunci sunt din cele mai mari.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...