Ghid turistic Malaezia

Templul Kek Lok Si, Penang Templul Kek Lok Si, Penang

Înzestrată cu o frumusețe naturală care-ți taie respirația, un mozaic interesant de culturi și populații indigene, Malaezia este un adevărat paradis pentru iubitorii de aventură și cei ai naturii. Fascinanta Malaezie își uimește vizitatorii prin plajele sale virgine fantastice, apele de culoarea turcoazului înțesate de viață subacvatică exotică, situri istorice remarcabile și o pădure plină de vegetație luxuriantă. Adăugați la toate acestea și delicioasa bucătarie exotică, sutele de festivaluri multicolore, miile de activități distractive posibile, numărul fără sfârșit de obiective și atracții turistice, plus resorturile luxoase răspândite pe toată suprafața țării și veți obține un cocktail de vacanță de cea mai bună calitate. Din punct de vedere al posibilităților de cazare, Malaezia este gazda unei game largi de hoteluri, la cele mai mici prețuri, de la cabanele pe plajă la apartamentele în regim de time-share, până la super-luxoasele resorturi de șase stele și tot ce se găsește, din punct de vedere calitativ, între acestea.

Localizată în partea de sud-est a Asiei, Malaezia acoperă o suprafață totală de 330.000 kmp și este compusă din două regiuni distincte: Malaezia Peninsulară, divizată în două părți, Coasta de Est și Coasta de Vest, de lanțul montan principal din mijloc, întinzându-se între Thailanda, Singapore și Malaezia de Est, situată pe Insula Borneo, traversată, la rându-i, de o serie de lanțuri muntoase. Aproape 60% din suprafața Malaeziei este acoperită de păduri tropicale. Țara se bucură de un climat călduros plăcut pe toată durata anului, cu temperaturi între 21 și 32 de grade Celsius de-a lungul formelor de relief mai joase. În general, Malaezia are două sezoane climatice, cel uscat – între mai și septembrie -, și cel umed – între noiembrie și martie.

Malaezia s-a dezvoltat ca un paradis pentru turiști, oferind o mulțime de posibilități de relaxare de-a lungul plajelor nisipoase din zonele de coastă și de practicare a sporturilor de apă. Situată în mijlocul unei văi înconjurate de dealuri crestate, Kuala Lumpur sau KL, așa cum este cunoscută în mod popular, capitala Malaeziei este și centrul cultural și politic al țării. Gazda unei populații de peste 1,5 milioane de locuitori de diferite etnii, Kuala Lumpur organizează peste o sută de tipuri de festivaluri în fiecare an. Orașul este amfitrionul celor mai înalte turnuri gemene din lume, Petronas, cu o înălțime de aproape 450 metri. Printre atracțiile turistice remarcabile, putem enumera parcurile și monumentele, sanctuarul elefanților Kuala Gandah, o viață de noapte vibrantă și un shopping pe măsură.

Malaezia dispune de o grămadă de insule, cele mai populare fiind Langkawi, Pangkor și Penang. Langkawi este cea mai cunoscută destinație turistică a statului asiatic, formând un arhipelag format din 99 de insule. Oferind decoruri naturale deosebite, apele oceanice de un verde ca smaraldul, coline calcaroase, un interior păduros luxuriant plin de o bogată floră și faună, Langkawi este un paradis tropical idilic. Plajele de aici sunt dintre cele mai bune pe care Malaezia le poate oferi, incluzând binecunoscuta Pantai Cenang, înconjurată de palmieri de cocos și buchete de casuarine elegante, plus Tanjung Rhu, o plajă uluitor de frumoasă, cunoscută și sub numele de Plaja Casuarină, oferind ape cristaline și nisip ca pulberea fină. Insula oferă opțiuni culinare rafinate și excelente oportunități pentru iubitorii de aventură.

Insula Pangkor sau Pulao Pangkor este un adevărat paradis expus la razele soarelui, atragând turiștii prin frumusețea sa fermecătoare, plaje aurii mai ușor sau mai greu accesibile, jungle virgine, golfuri liniștite și sate pescărești autentice. Având ocazia să vă scăldați în apele ce încadrează aceste plaje de o foarte bună calitate, de a face snorkelling și scuba diving, de a urca pe colinele Pangkor sau de a vă plimba în mijlocul pădurilor virgine, vacanța voastră poate fi o experiență de neuitat. Insula Pangkor poate fi accesată fie prin intermediul feriboturilor din Lumut sau pe calea aerului din Kuala Lumpur.

Penang, cunoscut în trecut și sub numele de Pulau Pinang sau Insula Betel Nut, este una din frumoasele insule ale Malaeziei și probabil una dintre cele mai vizitate. Supranumită Perla Orientului, Penang este un magnet pentru turiști, în special datorită liniei fabuloase de coastă, plajelor maiestuoase și bogatei istorii multiculturale. Recent, Penang a fost declarat obiectiv turistic protejat UNESCO.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...