Ghid turistic Micronezia

Laguna Chuuk Laguna Chuuk

Micronezia este mai degrabă un nume ales arbitrar pentru a desemna o suprafață enorma. Preluat din cuvintele grecești „mic” și „insulă”, Micronezia nu este nici mică, nici unitară – un grup de insule, oameni și culturi fără coeziune. Este compusă din 8 națiuni diferite dispuse de-a lungul a peste 600 de insule. Chiar dacă și-au dobândit independența în 1986, insulele au continuat să păstreze relații strânse cu Statele Unite ale Americii, pe care continuă să se bazeze din punct de vedere economic și militar. De cealaltă parte, americanii se folosesc de punctele strategice oferite de arhipelag, iar mulți dintre militarii angajați în bazele regionale sunt cetățeni micronezieni.

Micronezia poate fi un loc absolut fascinant și o destinație mai mult decat agreabilă, nu doar datorită plajelor și climatului încântător, dar și mulțumită izolării, factor determinant în păstrarea intactă a culturii și a mai multor tradiții străvechi. Acestea variază semnificativ de la insulă la insulă și ajung, uneori, să deruteze turiștii și să insulte, rareori, localnicii. Diferitele culturi nu sunt singurele aspecte schimbătoare ale țării. Procesele vulcanilor ce împânzesc regiunea au creat și au distrus insule, de foarte multe ori lasând în urmă doar lagune și recife de corali.

Unul din statele populare în rândul scufundătorilor este Chuuk. O flotă japoneză a fost scufundată lângă țărm în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, lasând în urmă unul din cele mai bune situri de profil din lume. Insula Yap dispune de un peisaj colinar unic, contrastând cu formațiunile vulcanice și atolii coraligeni ce compun restul Microneziei. Pohnpei este cel mai populat dintre state, în timp ce Kosrae are cel mai mic număr de locuitori. Ambele se dovedesc, însă, primitoare pentru turiști.

Chiar dacă insulele se întind pe o lungime fabuloasă, de 2.900 km, Micronezia nu este foarte cunoscută pe scena mondială. Prin urmare, turismul aici nu este foarte bine dezvoltat. Multe dintre insule sunt dificil de accesat, chiar și cu avionul sau cu feribotul. Pentru exploratorii îndrăzneți, izolarea se traduce prin sute de plaje virgine, înconjurate de ape limpezi precum cristalul, un adevărat paradis tropical.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...