Ghid turistic Nauru

Insula Ring Rd Insula Ring Rd

Nauru este o insulă microneziană aproape invizibilă pe harta globală, de doar 21 kmp, la sud de ecuator. Până nu demult, minele de fosfați au oferit locuitorilor insulei unul din cele mai mari venituri pe cap de locuitor. Atunci când minele au fost epuizate, excavațiile s-au mutat la suprafață, pentru a realiza venituri acceptabile. Lăsată cu un mediu natural aproape distrus, insula Nauru a primit, ulterior, o recompensă financiară din partea Australiei.

Nauru a devenit un adăpost pentru operațiunile internaționale de spălare de bani, înainte ca aceste posibilități ilegale să fie închise, la presiunile comunității mondiale. Ultima soluție de a genera un profit sustenabil a fost folosirea micului stat insular ca facilitate corecțională pentru Australia. Emigranții ilegali sosiți din Asia sunt păstrați pe insulă, datorită intervențiilor guvernului australian și ajutorului primit din partea acestuia, pentru respectivul serviciu.

Pentru turiștii interesați de minele vechi, spălarea de bani sau facilitățile de detenție, există zboruri ce sosesc din Australia de două ori pe săptămână. La fel ca și celelalte insule din cadrul arhipelagului Micronezia, Nauru dispune de câteva plaje pitorești aliniate de-a lungul coastei. Pescuitul în apele adânci, observarea păsărilor și scufundările sunt și ele posibile pentru turiști.

Pentru alții, noutatea este atracția principală pe insulă. Nauru este cel mai mic stat independent al lumii și cel mai puțin populat dintre statele membre ale ONU. Un record mai trist situează Nauru printre țările cu cel mai mare procent de obezitate în randul populației. În cazul în care nu există lucruri exacte de făcut, urmând un itinerariu prestabilit, majoritatea turiștilor nu găsesc în Nauru o destinație de vacanță meritorie.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...