Ghid turistic Niue

Satul Tamakautoga Satul Tamakautoga

Faimoasă pentru statutul de cea mai mare insulă coraligenă a lumii, Niue reprezintă un refugiu idilic din viața cotidiană. Linia sa de coastă accidentată, apele limpezi și recifele de corali oferă posibilități excelente pentru pescuit, snorkelling și observarea cetaceelor. Papagalii, chirele, păsările weka și alte specii ornitologice exotice se găsesc printre atracțiile principale ale insulei, așa cum sunt și fluturii, orhideele și celalalte plante exotice ce le țin loc de habitat.

În ciuda izolării, Niue este rareori lipsită de un număr important de turiști. În același timp, totuși, există destule facilități de cazare, așa că n-o să fie niciodată prea aglomerat. Este lesne de bănuit că vă veți simți ca și cum ați avea o insulă doar pentru voi!

Majoritatea locuitorilor Niue descind din colonizatorii sosiți din Tonga, Samoa și Fiji. Primii europeni ce au atins malurile insulei au fost însoțitorii lui James Cook, în timpul expediției din 1774. A devenit un protectorat britanic în 1900 și a fost anexat ulterior Noii Zeelande, ca parte a Insulelor Cook. Niue a primit dreptul de auto-guvernare, cu ajutorul guvernului din Noua Zeelandă, devenind astfel cea mai mică nație cu acest statut.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...