Ghid turistic Nepal

Valea Pisang Valea Pisang

Acronimul binecunoscut pe plan mondial al acestei țări este în engleză și sună așa: „Never Ending Peace And Love” – NEPAL. Și da, acronimul reușește să caracterizeze cu succes această națiune de oameni binevoitori, cu suflete mari. Un pământ binecuvântat de prezența peisajelor fabuloase ale Munților Himalaya, pe teritoriul căruia se găsesc 8 din cele mai înalte 10 vârfuri ale lumii, incluzându-l pe cel mai mare – Muntele Everest, ce atinge altitudinea de 8.848 metri. Situat între India și provincia chineză Tibet, Republica Federală Nepal este gazda mai multor grupuri etnice, obiceiuri și tradiții reflectate într-o dispunere geografica minunat diversificată. De la câmpiile indiene fierbinți și terenurile joase Tarai din partea de sud, teritoriul traversează valea Kathmandu și crește gradual spre culmile alpine, înghețate, ale munților Himalaya, spre platoul cunoscut acum de noi drept „acoperișul lumii”, Tibet.

Întinse de-a lungul acestor altitudini diverse sunt comunitățile de oameni, de culturi pestrițe, viu colorate, multe neatinse de viața modernă familiară nouă, orașe animate, localități aglomerate și sate azvârlite pe versanți. Aici, viața se învârte în jurul amestecului de culturi străvechi, hinduse și budiste. Festivalurile, numeroase și autentice, joacă un rol important în societate și acoperă toată durata anului. Sunt născute din diversitatea religioasă, din tradițiile tribale, păstrate din moși-strămoși. Capitala Kathmandu adună aceste comunități diversificate într-un asortiment vibrant de priveliști uimitoare și mirosuri exotice, cu magazinele moderne coexistând alături de vânzătorii ambulanți, în timp ce templele budiste, cu structuri piramidale, umplu piețele urbane centrale alături de calugării hinduși și palatele medievale.

Nepal este înzestrat cu cele mai splendide peisaje – văi terasate, puternic înverzite, râuri năvalnice și lacuri de un albastru înghețat ce-și au originea în casa zăpezilor, Munții Himalaya. Vederea înălțătoare a munților dintre nori este magnetul ce atrage aici mii de turiști iubitori de munte, oferind câteva dintre cele mai serioase încercări pentru aceștia. Chiar dacă alpinismul este cea mai populară activitate, există și alte modalități de a vă petrece timpul liber: micile plăceri oferite de apele de munte, precum raftingul, safariurile pe spatele elefanților sau urmărirea tigrilor de-a lungul parcurilor naționale Chitwan sau Bardia, situate în junglele din centura teritoriilor sudice, Tarai.

Micul stat dispune de o multitudine de atracții, dar esența sa constă în populația veșnic zâmbitoare, prietenoasă, cu saluturile palmelor împreunate. Laolaltă cu aceste peisaje fabuloase, acest regat seducător este locul în care o simplă vizită nu poate fi de ajuns pentru a satisface în totalitate turiștii deja acaparați de fenomen.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...