Ghid turistic Nigeria

Orașul istoric Adanre Orașul istoric Adanre

Situată într-o zonă tropicală, în partea de vest a Africii, Nigeria, o ţară bogată în petrol, este super-puterea regiunii şi cea mai populată a continentului negru. Este pe locul 11 pe o listă ipotetică de „cele mai mari economii ale lumii”, însă în ciuda abundenţei de resurse naturale, rămâne una dintre cele mai sărace ţări de pe glob, cu doar 300 de dolari pe cap de locuitor.

Nigeria este formată din cele peste 250 de triburi, iar acest amestec potenţial exploziv, laolaltă cu tensiunile dintre musulmani şi partea creştină a populaţiei (majoritatea populaţiei creştine locuieşte în regiunile bogate în petrol, cele mai prospere din punct de vedere financiar, din partea de sud a ţării), au contribuit la exploatarea necorespunzătoare a resurselor. Deceniile de război civil, foamea, dictaturile militare şi corupţia la nivel înalt au lăsat ţara într-un dezastru care va fi recuperat cu greu. Există semne ale renaşterii, care vor aduce după sine propulsarea Nigeriei ca o destinaţie de top a Africii, cu o estimare de peste 2 milioane de vizitatori pe an.

Capitala este Abuja, însă cel mai mare centru economic şi portul principal este oraşul colonial Lagos, situat în Golful Benin, în sud-vestul ţării. Capitala a fost mutată la Abuja din considerente demografice, ca urmare a problemelor create de milioanele de emigranţi sosiţi în Lagos nu doar din partea rurală a ţării, ci şi din ţările învecinate. În ciuda acestor măsuri, Lagos a rămas o metropolă puternic industrializată şi extrem de aglomerată, adăpost pentru peste 8 milioane de oameni.

Cu peste 800 de kilometri de coastă, Nigeria are toate ingredientele necesare pentru a fi remarcată de agenţiile de turism, iar noul guvern s-a angajat să îmbunătăţească infrastructura suferindă şi să atragă invesţiile obligatorii pentru a genera profit din potenţialul turistic al ţării. În acelaşi timp, această gamă variată de plaje, lagune, secţiuni de păduri tropicale, cascade magnifice şi situri istorice fascinante, se poate explora şi acum, de călătorii îndrăzneţi.

Marea majoritatea a vizitatorilor Nigeriei vin din mediul de afaceri, iar zborurile regulate dinspre Europa şi America de Nord au fost până acum ocupate de manageri din domeniul petrolier, în căutare de venituri obţinute pe seama celui mai mare producător de produse petroliere din Africa.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...