Ghid turistic Republica Centrafricană

Centrul capitalei, Bangui Centrul capitalei, Bangui

Fostă colonie franceză, teritoriul continental, interior, ocupat de Republica Centrafricană, este mărginit de Ciad, Sudan, Sudanul de Sud, Republica Democrată Congo, Republica Congo şi Camerun. Cu o istorie zbuciumată, măcinată de conflicte interne, Republica Centrafricană nu este considerată o destinaţie turistică sigură. Anii de tiranie, sub conducerea unor regimuri corupte, au aruncat ţara în rândul celor mai sărace ale lumii, una destabilizată de lovituri de stat şi revolte sociale. Oficialităţile de la Bucureşti şi alte autorităţi turistice ale lumii vă pot da sfaturi esenţiale cu privire la călătoria aici. Înainte de a vă programa o vizită în Republica Centrafricană, verificaţi situl Ministerului Afacerilor Externe.

Cu toate acestea, statutul de ţară răvăşită de conflicte interne nu poate să eludeze în totalitate atracţiile pe care le are de oferit. Binecuvântată cu splendori naturale greu de egalat, o viaţă sălbatică uluitoare şi o populaţie binevoitoare şi zâmbitoare, Republica Centrafricană este aleasă, totuşi, de câteva sute de turişti în fiecare an. Din cauza lipsei infrastructurii, majoritatea se opresc în capitala Bangui, însă cei mai aventuroşi călătoresc pentru a vedea gorilele şi elefanţii din Parcul National Dzanga-Sangha sau pentru a vizita cascada Toutoubou de lângă Berbera.

Clima este în general umedă din mai până în noiembrie şi mai uscată din noiembrie până în aprilie. În regiunea sudică sezonul uscat durează ceva mai mult.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...